MyWheels gaat verder met Amber Mobility

EigenarenThe Sharing Group en Pala Group bundelen de krachten.

De eigenaar van MyWheels – The Sharing Group – heeft een belang genomen in Amber Mobility, eigendom van Pala Group. Op haar beurt heeft Pala Group een belang genomen in The Sharing Group.

MyWheels heeft in Nederland een vloot van 2.500 auto's, mede dankzij de overname van Connect Car. Het bedrijf heeft ongeveer 240 duizend gebruikers. Het maakte onlangs bekend de vloot uit te breiden vijfduizend Lightyears. 

IT-bedrijf Amber Mobility biedt oplossingen voor deelmobiliteit en bedient onder andere ABN Amro, KPN, Philips en Rabobank. Het bedrijf kwam in 2018 in handen van Pala Group, eigendom van de families Van Laarhoven en Van Doorne (van DAF).

De deal tussen de twee investeerders volgt twee maanden nadat The Sharing Group het bedrijf Connect Car overnam en toevoegde aan MyWheels. Een jaar geleden werd ook al de start-up Juuve overgenomen.

Beide deelautobedrijven blijven zelfstandig, maar gaan wel intensief samenwerken, zo is de belofte. Door de krachten te bundelen willen de bedrijven de transitie van autobezit naar -gebruik versnellen en daarmee hun impact vergroten. 

Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen