MyBit Group doet alweer een overname

Appontwikkelaar Egeniq is het vierde resultaat van de buy-and-buildstrategie.

App-ontwikkelaar Egeniq uit Utrecht wordt overgenomen door de MyBit Group. De aansluiting is voor MyBit een volgende stap in de strategische uitbreiding als marktleider op het gebied van maatwerksoftware in Nederland. 

De toevoeging is onderdeel van een buy-and-buildstrategie en volgt op eerdere overnames door MyBit. Na de toevoeging telt de MyBit Group 165 medewerkers. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor een omzet van circa achtien miljoen euro.

Egeniq is in 2010 opgericht door Ivo Jansch en Peter Verhage. De ontwikkelaar werkt sindsdien aan honderden apps die dagelijks door miljoenen Nederlanders worden gebruikt. Zo bouwde Egeniq apps voor mediapartijen als RTL, de publieke omroepen, FD MediaGroep en Pathé, en werkte de ontwikkelaar mee aan grote apps van de overheid, zoals CoronaMelder en CoronaCheck. Het team van Egeniq bestaat uit ruim 40 ervaren developers.

Egeniq-oprichters Jansch en Verhage blijven leidinggeven aan de verdere uitbouw van de appontwikkelaar binnen de MyBit Group. “Deze overname past goed bij de huidige marktontwikkelingen waarin software een steeds bredere impact krijgt in organisaties”, zegt Frank Troost van Marktlink, dat Egeniq begeleidde bij het proces. 

De MyBit Group bouwt aan de buy-and-buildstrategie samen met de gespecialiseerde tech-investeerder Vortex. Vorig jaar werd DSE Software uit Beverwijk als IT-partner aan de MyBit Group toegevoegd. Meer recent werden ook het Rotterdamse Dockbite en Gate51 uit Amersfoort onderdeel van de groep.
 

 

Gerelateerde artikelen