MUIS Software neemt Ctrl over van Deloitte

MUIS Software, aanbieder van (SaaS-) boekhoud- en administratiesoftware, gevestigd in Heemskerk, bundelt de krachten met Ctrl.

Mattijs Wilms en Gert de Jong proosten op de samenwerking

MUIS Software en haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners nemen een belangrijke stap in de uitbouw van MUIS Software door overeenstemming te hebben bereikt met Deloitte over de overname van Ctrl B.V. Gezamenlijk bieden ze een compleet productaanbod voor accountants- en administratiekantoren. 

Het managementteam van Ctrl, exposant op de aankomende Accountancy Expo, blijft actief binnen de onderneming met als primaire taak om Ctrl als onafhankelijk platform verder te laten groeien en te ontwikkelen. Ook alle huidige medewerkers van Ctrl blijven in dienst van Ctrl. De combinatie van MUIS Software en Ctrl creëert een organisatie van ruim 50 medewerkers met als gezamenlijk doel het verder automatiseren van administratieve-, werkprocessen en de digitale samenwerking tussen de accountant en de ondernemer te optimaliseren.

Ctrl, voormalig onderdeel van Deloitte Nederland, ontwikkelt sinds 2004 een modern online samenwerkingsplatform voor financiële dienstverleners voor het MKB en grotere ondernemingen. Dit strategisch gepositioneerde platform is een spin in het web en faciliteert een optimale (online) samenwerking tussen ondernemers, accountants, cloud-based marktpartijen en uitvragende instanties zoals de KvK, banken en de belastingdienst. Het platform ondersteunt niet alleen veilige (AVG) bestandsuitwisseling en communicatie (cliënten uitvraag) maar ondersteunt ook de processen van de accountant en belastingadviseur.

Met de overname van Ctrl door MUIS Software is een grote stap gezet in het aanbieden van een totaaloplossing voor accountants en administratiekantoren die verregaande automatiseringslagen willen maken. Zo kunnen zij hun dienstverlening en contact met de klant verder optimaliseren door repetitief werk te automatiseren en tegelijkertijd te voldoen aan striktere wet- en regelgeving omtrent bestandsuitwisseling en veilige communicatie.

Met de overstap van Ctrl naar MUIS kan Ctrl verder zelfstandig haar positie uitbouwen binnen de Nederlandse, Engelse en Canadese markt. Essentieel onderdeel van het Ctrl-platform zijn de koppelingen met derde cloud-based (best-of-breed) softwareleveranciers. De koppeling met derde cloud partijen blijven een essentieel onderdeel van het onafhankelijke Ctrl-platform en zullen verder worden uitgebreid.

Mattijs Wilms (CEO MUIS Software): “MUIS heeft een sterke merknaam opgebouwd door al meer dan 30 jaar innovatieve en moderne software te leveren voor ondernemers, accountants- en administratiekantoren. MUIS is voorloper op het gebied van Robotic Accounting waar het inzet op efficiëntie van informatiestromen en workflow. Ctrl speelt net als MUIS een strategische rol in de driehoeksverhouding die ondernemers, accountants en uitvragende partijen hebben. De bundeling van krachten met Ctrl past naadloos in deze strategie om de accountant en ondernemer verder te ondersteunen in het digitaal samenwerken en de daarbij benodigde handelingen te minimaliseren.”

Gert de Jong (CEO Ctrl): “De accountancy branche ondergaat een enorme digitale transformatie. Het is tegenwoordig niet meer de vraag of je als accountants- of administratiekantoor moet digitaliseren, het is eerder de vraag hoe en wanneer dit moet gebeuren. Alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Ctrl biedt een uniek onafhankelijk samenwerkingsplatform dat accountantskantoren helpt bij het digitaliseren van alle processen met klanten, overheid, KvK en banken. De overstap van Ctrl is in lijn met de ambitie van de organisatie om versneld verder te groeien en het Ctrl-platform in de markt te introduceren. Ctrl levert een bewezen oplossing die wordt gebruikt door zowel midden-, klein- als grotere accountantskantoren, waaronder Deloitte, De ZorgAccountants, Joinson&Spice en Endymion.”

Gerelateerde artikelen