MUIS Software en King Business Software fuseren

Main Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Quadrant Automatisering BV, de onderneming achter King Business Software.

Main is al eigenaar van MUIS Software en van ctrl. De krachten van MUIS Software, King Business Software en ctrl worden gebundeld om een leidende speler te vormen op het gebied van boekhoudsoftware, Enterprise Resource Planning (ERP)- en Warehouse Management Software (WMS) in de Benelux.
   
De combinatie tussen MUIS Software en King Business Software levert een uitgebreid productportfolio voor accountants, administratiekantoren, groothandel en MKB-bedrijven. Het bedrijf ctrl is leverancier van accountancy portals en is eerder in 2019 door Main aangekocht. Samen vormen zij een organisatie met meer dan 120 werknemers en bedienen meer dan 25.000 klanten, met als gezamenlijk doel de automatisering, innovatie en optimalisering van bedrijfsprocessen en digitale samenwerking verder uit te bouwen.

Met een 38-jarige historie is King Business Software een van de eerste boekhoud/ERP-leveranciers in Nederland en een gevestigde naam. King Business Software heeft een uitgebreid productportfolio opgebouwd wat onder meer boekhouden, facturatie, ERP, Customer Relationship Management (CRM), WMS, voorraadmanagement en projectadministratie omvat. Het bedrijf bedient klanten in verschillende sectoren in Nederland en heeft klanten als Bax Music Shop, Hogebrug accountants en Attitude Holland. 

Main Capital heeft in 2017 in MUIS Software geïnvesteerd en begin 2019 ctrl eraan toegevoegd. Daardoor is de overname van King Business Software de derde acquisitie van Main Capital in het (financieel) administratieve software domein. Door beide bedrijven te fuseren zetten zij een grote stap richting het leveren van een totaaloplossing voor haar klanten, evenals een grotere klantenbasis, waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan klanten door heel Nederland. De combinatie wordt een leidende en toonaangevende software vendor in de accountancy en MKB-markt en zal een innovatief alternatief vormen voor de grote gevestigde softwareleveranciers. 

Samenwerking KING Business Software – MUIS Software
Hans Eschauzier (CEO KING): “Ik ben heel blij met deze stap. Hiermee borgen we de continuïteit voor alle stakeholders: klanten, werknemers, dealers en partners. We krijgen niet alleen een financieel sterke, maar ook een zeer complementaire partner: King is sterk in ERP- en WMS-software, MUIS en ctrl hebben een sterke positie in accountancy. Het totaal is meer dan de som der delen. Ik ben ook heel blij dat de kracht van de merknaam King wordt gewaardeerd, want daar hebben we al die jaren heel erg ons best voor gedaan. Ik heb ook heel veel vertrouwen in het nieuwe management. Kortom, ik kan met een gerust hart een stapje terug doen.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main Capital heeft de boekhoud/ERP-markt als een belangrijke strategische markt geïdentificeerd, waar we onze positie versterken met de overname van King Business Software. De overname pas perfect in onze strategie om groter softwaregroepen te bouwen die toegevoegde waarde aan hun klanten leveren. De aanpalende en complementaire producten van King Business Software, MUIS Software en ctrl zullen direct synergiemogelijkheden opleveren en de groep verder versterken wat resulteert in een leidende boekhoud/ERP-software leverancier in de Benelux.”

Mattijs Wilms (CEO MUIS Software): “MUIS Software heeft een sterke merknaam opgebouwd door al meer dan 35 jaar innovatieve en moderne software te leveren voor ondernemers, accountants- en administratiekantoren o.a. op het gebied van Robotic Accounting. Het samenwerkingsplatform ctrl is leidend op het vlak van informatiestromen, workflow en digitaal ondertekenen. Door de bundeling van krachten met King Business Software worden ondernemers en accountants nog beter ondersteund bij hun bedrijfsprocessen met de juiste oplossingen en kunnen we als toonaangevend softwarebedrijf nog meer impact maken in de accountancy en MKB-markt.”

Gerelateerde artikelen