Mourik en Van Spijker Infrabouw versterken positie door samenwerking

Technisch dienstverlener Mourik versterkt haar infradivisie met een participatie van 50% in Van Spijker Infrabouw uit Meppel. 

Mourik behoort bij de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Een B2B-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industriële diensten, utiliteitsbouw en catalyst handling. Bijna 100 jaar na haar oprichting is Mourik een bedrijf met een omzet van 476 miljoen euro en wereldwijd 2.200 medewerkers. Mourik biedt klanten in de publieke en private sector een multidisciplinair pakket als totaaloplossing. Van Spijker bestaat veertig jaar en is met 65 medewerkers goed voor een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro. De projecten omvatten onder meer infrastructuur, bruggen, viaducten, onderdoorgangen en geluidsschermen. 

Alfred van Spijker blijft Algemeen directeur en 50% aandeelhouder. Van Spijker Infrabouw past als familiebedrijf met een historie van 40 jaar, € 30 miljoen omzet, 65 medewerkers en een duidelijke visie op klimaatneutraal werken perfect bij de langetermijnstrategie van Mourik.

‘Van Spijker heeft net als wij een voorliefde voor innovatie om slimmer en schoner projecten uit te voeren,’ stelt Kees Jan Mourik, CEO van Mourik. ‘Met de huidige stikstofproblematiek in de infrasector is het niet belangrijk hoe groot je bent, maar hoe slim je samen bent. Daar hebben wij elkaar in gevonden.’
 

Gerelateerde artikelen