‘Mogelijk bod Melrose op lichttak Philips’

De Britse investeerder Melrose overweegt een bod uit te brengen op de lichtdivisie van Philips. Dat meldde nieuwszender Sky dinsdag op basis van bronnen. Mocht het bod slagen, dan zou het de grootste overname zijn in het 13-jarige bestaan van Melrose.

Melrose is gespecialiseerd in het opkopen en ‘repareren’ van bedrijven of onderdelen daarvan die ondermaats presteren. Vorig jaar verkocht het bedrijf de fabrikant van thermostaten Elster voor 3,3 miljard Britse pond aan het Amerikaanse conglomeraat Honeywell.

Topman Christopher Miller van Melrose zei vorige maand dat hij op zoek is naar een volgende aankoop. De lichtdivisie van Philips wekte eerder al de interesse van onder meer Apollo Management, Bain Capital en KKR.

Philips kondigde in september 2014 aan de divisie af te willen splitsen van de medische activiteiten. In principe wordt de lichttak in de eerste helft van dit jaar naar de beurs gebracht. Een verkoop van het onderdeel zou echter ook nog tot de mogelijkheden behoren, waarbij de vraagprijs volgens ingewijden tussen 4 en 6 miljard euro zal liggen.

Het aandeel Philips schoot dinsdag omhoog na het bericht van Sky News. Het noteerde omstreeks 13.30 uur 4,1 procent in de plus.

Melrose wilde geen commentaar geven op de berichtgeving. Philips onthield zich eveneens van een officiële reactie.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen