Mogelijk beursgang voor Sendcloud

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 09:21
Sendcloud verwacht binnen drie jaar een beursnotering.

Softwarebedrijf Sendcloud, dat webwinkels helpt pakketten verzenden, denkt dat het binnen drie jaar klaar kan zijn voor een beursgang.

In het Financieele Dagblad vertelt directeur Rob van den Heuvel (foto, midden) dat hij via een beursgang makkelijker toegang krijgt tot de geldmarkt. Daarnaast is het goed voor de naamsbekendheid van zijn bedrijf.

De oprichters hebben nog een kleine veertig procent van de aandelen van het bedrijf in handen. In 2021 haalde zijn bedrijf 150 miljoen euro venture capital op. De ronde werd geleid door Softbanks Vision Fund. Zestig procent van dat geld staat nog op de bank. De verliezen worden ermee gedicht, want Sendcloud investeert zoveel in groei dat het netto rode cijfers schrijft.

Onlangs nam het bedrijf uit Eindhoven bijvoorbeeld het Italiaanse isendu over. Dat bestaat sinds 2018 en bedient meer dan 1.000 bedrijven. Zuid-Europa is een sowieso markt waar Van den Heuvel meer kansen voor overnames ziet. De markt voor logistieke software is gefragmenteerd en de Nederlanders kunnen kieskeurig zijn in wie ze aan hun keten willen rijgen.

Sendcloud heeft 450 medewerkers en bedient in acht landen 25.000 webwinkels. Met de Nederlandse software kunnen zij het winkelend publiek in een simpel overzicht alle beschikbare logistieke opties bieden van de betreffende winkel. De software verzorgt aan de achterkant verder de correcte afhandeling richting de logistieke partijen.

Gerelateerde artikelen