Moelis & Company adviseert Delta Lloyd bij geplande verkoop Belgische bankactiviteiten

Delta Lloyd is van plan om zijn bankactiviteiten in Belgie te verkopen, meldt de bank- en verzekeraar woensdagochtend voorbeurs. Dat Delta Lloyd een verkoopproces start, is in lijn met de strategie van het bedrijf om ondermeer te groeien op de Belgische markt van levens- en pensioenverzekeringen en om de distributiekracht in Belgie te versterken.
Een eventuele verkoop van de bankactiviteiten in Belgie versterkt de focus op verzekeringen en maakt kapitaal vrij om in strategische activiteiten te investeren, aldus Delta Lloyd. De Nederlandse bankactiviteiten blijven buiten schot.
Omdat de bank een distributiekanaal is voor de levens- en pensioenverzekeringen van Delta Lloyd Life in Belgie, beoogt Delta Lloyd dat een langjarige distributieovereenkomst tussen Delta Lloyd Life en de bank onderdeel zal vormen van een mogelijke verkooptransactie.
Het verkoopproces zal zorgvuldig worden doorlopen en daarbij worden de belangen van stakeholders, waaronder medewerkers, klanten en aandeelhouders meegewogen, benadrukt de bank-en verzekeraar verder.
Bron: Dow Jones
 
Gerelateerde artikelen