Moederbedrijf Miss Etam gaat naar beurs

Het moederbedrijf van damesmodeketen Miss Etam krijgt een notering aan de beurs in Amsterdam. De lege beurshuls Dico Internationaal zal worden omgedoopt in R&S Retail Group.

De beursnotering verloopt via een zogeheten reverse listing, waarbij activiteiten worden ondergebracht in een lege beurshuls, in dit geval Dico. Miss Etam maakte eerder dit jaar een doorstart onder R&S, nadat het bedrijf in april failliet werd verklaard na jaren van verliezen. De keten is verder gegaan met 99 winkels en 800 werknemers. Er wordt voor Mis Etam een omzet verwacht op jaarbasis van ongeveer 110 miljoen euro.

R&S wil de komende jaren de omzet verder laten groeien en streeft ernaar meer overnames te doen. Volgens het bedrijf is de beursnotering een belangrijke stap in de voorbereiding op toekomstige activiteiten. Met de voorwaarden van de transactie wordt R&S een beurswaarde toegekend van 16 miljoen euro.

Het investeringsbedrijf Value8 van voormalig VEB-voorman Peter Paul de Vries is grootaandeelhouder van Dico. De omgekeerde beursgang moet op een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Dico eind december worden goedgekeurd. De Vries zal dan aftreden als bestuurder van Dico.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen