Moederbedrijf Flixbus overweegt beursnotering in Frankfurt

Flix boekte anderhalf miljard aan omzet en zou vier miljard waard zijn.

Het moederbedrijf van FlixBus, aanbieder van lange busreizen, overweegt dit jaar nog de beurs van Frankfurt op te gaan. Ingewijden melden aan persbureau Bloomberg dat Flix in gesprek is met banken, die het bedrijf waarderen op ongeveer vier miljard euro.

Flix-topman André Schwämmlein meldde eerder deze maand, tijdens de publicatie van de jaarcijfers, al dat het bedrijf "ontspannen" was over een mogelijke beursgang en de juiste omstandigheden zou afwachten. Volgens Bloomberg zijn er nog geen definitieve besluiten genomen door het bedrijf.

Vorig jaar boekte Flix een recordomzet van 1,5 miljard euro, een stijging van 185 procent ten opzichte van 2021. Daarbij zegt het bedrijf winstgevend te zijn, gecorrigeerd voor rentekosten, belasting, afboekingen en afschrijvingen.

Ruim 60 miljoen mensen maakten afgelopen jaar gebruik van de bussen van bijvoorbeeld FlixBus en de treinen van treintak FlixTrain. Het bedrijf is actief in 40 landen, waaronder de Verenigde Staten. Daar opereert het onder de naam Greyhound, bekend van de iconische, grijze bussen.

(ANP)

 

 

Gerelateerde artikelen