Moeder Engie trekt stekker uit onverkoopbaar EVBox

Nederlands laadpaalbedrijf vergeefs aangeboden voor verkoop.

De toekomst van de Nederlandse laadpaalproducent EVBox is zeer ongewis nu de Franse moeder, energieconcern Engie, het bedrijf hoogstwaarschijnlijk op zeer korte termijn wil sluiten. Dat melden meerdere goed ingevoerde bronnen aan het FD.

De in Amsterdam gevestigde onderneming is de laatste maanden tevergeefs aangeboden aan diverse kopers die interesse hadden, maar waar Engie uiteindelijk niet mee in zee wilde gaan.

De Franse beursgenoteerde energiegigant, die deels in staatshanden is, zou daarom nu op het punt staan de stekker uit de verlieslatende dochter te trekken. “Ondanks meerdere serieuze pogingen tot een overname, heeft Engie deze kansen allemaal laten lopen, ze koersen gewoon op liquidatie”, zegt een van de bronnen.

Al jaren rommelt het bij EVBox. De bedoeling was om het bedrijf naar de beurs te brengen, maar dat is mislukt. Ook zijn er fouten in de boekhouding aan het licht gekomen, waarna de jaarrekening van 2019 neerwaarts moest worden bijgesteld. Bestuurders van het laadpaalbedrijf zijn gewipt door moederbedrijf Engie. (ANP)

Gerelateerde artikelen