Modifi haalt 20 miljoen euro op voor ontwikkeling Trade Management-hub

FinTech Modifi heeft na een Series B-ronde 20 miljoen extra financiering opgehaald, waarmee haar beurswaarde nu ruim 100 miljoen euro bedraagt. 

Deze ronde stond onder leiding van de nieuwe investeerders Heliad Equity Partners en Neva, dat onderdeel is van Intesa San Paolo, de grootste bankengroep van Italië, aangevuld met een substantiële bijdrage van de bestaande investeerders Global Founders Capital, Maersk Growth en Picus Capital.

Modifi werd in de eerste helft van 2021 geïntroduceerd in Nederland, de Verenigde Staten en Bangladesh, nadat zij een krediet ter waarde van 60 miljoen dollar kreeg van de Silicon Valley Bank. Naast een kantoor in Amsterdam heeft het bedrijf vestigingen in Berlijn, New York, Delhi, Dhaka, Mumbai, Shenzhen, Hong Kong en Dubai. 

De extra financiering maakt omvangrijke upgrades mogelijk van het online handelsfinancieringsplatform van Modifi, zodat klanten al hun handelsactiviteiten bij één loket kunnen onderbrengen. Via deze hub kunnen zij wereldwijd nieuwe handelspartners vinden en risico’s die gepaard gaan met het internationale handelsverkeer en vreemde valuta beheren.

Het mkb vertegenwoordigt 99 procent van alle bedrijven in Nederland, terwijl hun aandeel in de wereldhandel veel kleiner is. Zij beschouwen problemen die zij ondervinden bij het vinden van nieuwe handelspartners, het vinden van financiering en een gebrek aan online betalingsmogelijkheden hierbij als belangrijkste obstakels.1 Veel mkb-bedrijven vallen terug op traditionele kanalen om klanten te werven, zoals beurzen en fysieke bijeenkomsten. De coronacrisis heeft deze mogelijkheden beperkt en meer mkb-bedrijven aangezet online actief te worden. 

Modifi wil kleine en middelgrote bedrijven ondersteunen bij het realiseren van groei, wat ook een extra een impuls kan geven aan de Nederlandse economie. In Nederland heeft Modifi haar portfolio uitgebreid met financieringsmogelijkheden voor zowel importeurs als exporteurs, in het bijzonder in de markt voor e-commerce en elektronica. Modifi is het enige digitale handelsplatform voor mkb-bedrijven dat de handelsregio’s in Europa, Azië en Noord-Amerika bedient – een cluster dat ongeveer 80 procent van de wereldwijde import en export vertegenwoordigt. Zij ondersteunt mkb-bedrijven met eenvoudige digitale oplossingen voor handelsfinanciering, -risico’s en voor het eenvoudig monitoren en beheren van handelstransporten.

Gerelateerde artikelen