Modeketen Van Uffelen groeit door kopen failliete winkels

Via de Naura Group groeide de keten naar honderd winkels in drie landen.

Het investeringsbedrijf achter de Zuid-Hollandse modewinkels van Van Uffelen groeide de afgelopen jaren door het overnemen van failliete winkels, zo bericht RTL. Van Uffelen valt onder het moederbedrijf Naura Group. Het bedrijf werd in 2006 overgenomen door Pieter Cox.

In augustus nam Van Uffelen vier winkels van het failliete modehuis Duetz over. Recent kwamen daar drie winkels bij van een failliete franchisenemer van Esprit. Uit het faillissementsverslag blijkt dat Van Uffelen de curator 36.000 euro heeft betaald voor de drie winkels, zo ontdekte RTL. Met de overname weet de modeketen zich verder te versterken tot zo’n vijftig winkels in Nederland.

Het bedrijf nam vier jaar geleden de grootste stap met de overname van ruim dertig winkels en de merken van Expresso en Claudia Sträter, afkomstig uit de boedel van de failliete Belgische modegigant FNG / Miss Etam, aldus RTL.

Het moederbedrijf Naura is gegroeid tot een retail specialist in Nederland, België en Duitsland met ongeveer honderd winkels. De omzet bedroeg vorig jaar 148 miljoen euro met een nettowinst van 3,7 miljoen euro.

Lees ook: Wie wil er nog een warenhuis kopen?

Gerelateerde artikelen