MKB Fonds verkoopt Groveko

Laatst gewijzigd: 17 augustus 2023 09:34
Leverancier schoonmaakrobots in Britse handen.

Participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen heeft haar deelneming Groveko uit Ede aan het Londense Bunzl Plc heeft verkocht. Onder de hoede van MKB Fonds is Groveko uitgegroeid tot een voorloper in AI-gedreven autonome schoonmaakrobots en heeft het grote stappen gezet in de transformatie van traditionele groothandel naar dienstverlener, meldt een persbericht.

Groveko levert schoonmaakrobots en andere schoonmaakbenodigdheden aan bedrijven, van high-end kantoorpanden tot aan retail- en logistieke organisaties. Het bedrijf is exclusieve distributeur van Gausium, een producent van AI-gedreven schoonmaakrobots. Door de snelle technologische ontwikkelingen op dit gebied, bieden deze robots een oplossing voor het personeelstekort in de schoonmaakbranche en is het groeipotentieel enorm. Als marktleider in de Benelux levert Groveko deze robots aan haar klanten via sub-dealers. Ook biedt Groveko met haar in-house technische dienst 24-uurs service en onderhoud aan.

Bunzl is een in Londen beursgenoteerd bedrijf dat investeert in gezonde, groeiende bedrijven. Bunzl heeft sinds 2004 meer dan 200 acquisities gedaan en beheert momenteel ruim 150 werkmaatschappijen. Het heeft belangen in tien Nederlandse bedrijven, waaronder King, Janssen Packaging en Majestic.

De overname van Groveko zal de positie van Bunzl in de schoonmaakbranche in Nederland verder versterken en Bunzl de kans geven om de voorsprong die Groveko heeft uit te bouwen.

Gerelateerde artikelen