MKB Fonds verkoopt groothandel Remalux aan Karsten International

Participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen heeft haar aandelenbelang in groothandel voor non-food consumentenartikelen Remalux verkocht aan branchegenoot Karsten International. 

Remalux en Karsten International bedienen beide de Europese markt van non-food retailketens.

Remalux is actief als internationale handelsonderneming op het gebied van non-food consumentenartikelen en is opgericht in 1984. Wat begon als handel via een marktkraam groeide al snel uit tot een toonaangevende groothandel. De onderneming heeft een assortiment van circa 1.500 producten, waaronder reisproducten, elektronische artikelen en keukenartikelen. Het hoofdkantoor van Remalux is gevestigd in Purmerend waar circa 11.500 m² opslagruimte in gebruik is. Remalux importeert goederen vanuit onder andere China, Hong Kong en Taiwan en levert deze aan diverse nationale en internationale klanten als supermarkten, retailketens, bouwmarkten, groothandels, internetondernemingen en actiematige winkels in het lagere segment. De participatie van MKB Fonds in 2018 maakte bedrijfsopvolging binnen de organisatie mogelijk.

Karsten International met een hoofdkantoor in Amsterdam, is opgericht in 2006 en is in relatief korte tijd gegroeid tot een moderne handelsorganisatie tevens gespecialiseerd in product- en merkontwikkeling. Door de overname van Remalux ontstaan diverse cross-sell mogelijkheden. Karsten International realiseert aanzienlijke uitbreiding van het huidige productassortiment (van onder andere hobbyproducten, schoonheids- en tandverzorgingsproducten en kantoorartikelen) en verbreding van de afzetmarkt. De bedrijven realiseren gecombineerd jaarlijks circa €50 miljoen omzet.

Thomas Wals, directeur van MKB Fonds: “We kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking met Remalux. In ruim drie jaar tijd is de onderneming sterk geprofessionaliseerd, het aantal medewerkers ruim verdubbeld en de bedrijfsopvolging van de oprichter gerealiseerd. Ook nam de omzet met ruim 40% toe. Onder de vleugels van Karsten International kan Remalux haar groeistrategie, die onder MKB Fonds was ingezet, voortzetten.”

Beide ondernemingen blijven met hun eigen directie en personeelsbestand binnen de bestaande vestigingen opereren. Zowel MKB Fonds als de oprichter van Remalux verkopen hun aandeel in de organisatie waardoor Remalux voor 100% wordt overgenomen door Karsten International. De overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen