MKB Fonds steekt miljoenen in scooterproducent Asian Gear

De Amsterdamse investeringsmaatschappij MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse scooterproducent Asian Gear (AGM). De overnamesom bedraagt ‘enkele miljoenen’.

In de nieuwe constructie zal MKB Fonds voor 60% gaan participeren. Verdere financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. Marktlink Fusies & Overnames trad op als adviseur van MKB Fonds.

AGM is het grootste Nederlandse scootermerk met de verkoop van ruim 5.000 brom- en snorfietsen per jaar en is nummer vier in Nederland van alle merken. Dankzij de participatie van MKB Fonds kan AGM haar expansiestrategie nader vorm geven. AGM produceert scooters in China en verkoopt deze via een landelijk netwerk van ruim 200 dealers in Nederland en België.

Met de participatie van MKB-Fonds haalt AGM niet alleen kapitaal aan boord, maar kan het tevens rekenen op strategische adviezen met betrekking tot het verder internationaal uitbouwen van het merk. Daarnaast biedt de deelneming meer mogelijkheden voor directeur Robert Olsthoorn om zijn nieuwe exclusievere merk Scomadi (waar AGM Benelux distributeur van is) in de markt te zetten.

Gerelateerde artikelen