MKB Fonds steekt miljoenen in leasebedrijf bezorgscooters

De Amsterdamse investeringsmaatschappij MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang verworven in Lease Express, de marktleider in Nederland op het gebied van leasing van bezorgscooters. De overnamesom bedraagt enkele miljoenen. In de nieuwe constructie zal MKB Fonds voor 60% gaan participeren. Verdere financiƫle details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Het kapitaal van MKB Fonds stelt Lease Express in staat haar groeicurve te financieren en haar (internationale) expansiestrategie nader vorm te geven.

Lease Express is met haar vloot van 1.200 bezorgscooters en 40 medewerkers (voornamelijk monteurs) marktleider op het gebied van bezorgscooterleasing voor de horeca en postbezorging in geheel Nederland. Voor een vast bedrag per week kunnen bedrijven een bezorgscooter, zowel elektrisch als brandstof aangedreven, leasen. Het leasebedrag is inclusief verzekering, onderhoud en reparatie.

‘De ambitie van Lease Express is om het concept zowel nationaal als internationaal verder uit bouwen. Naast het vergroten van het aantal scooters in de horeca branche, liggen er ook volop groeikansen in de andere branches. Vooral vanuit de branche van postbezorging neemt de vraag exponentieel toe. In die branche rijden nu ongeveer 70 van onze bezorgscooters’, zegt Henry de Vreede, directeur Lease Express. ‘Om de groeimogelijkheden meer kracht te kunnen geven, hebben we samen met Marktlink Fusies en Overnames een geschikte partner gezocht én gevonden in het Amsterdamse MKB Fonds.’

Vorige week investeerde MKB Fonds al in de scootermarkt. Toen verwierf het via Marktlink een meerderheidsbelang in de Nederlandse scooterproducent Asian Gear (AGM), het grootste Nederlandse scootermerk met de verkoop van ruim 5.000 brom- en snorfietsen per jaar.

Gerelateerde artikelen