MKB Fonds koopt twee verpakkingsbedrijven

MKB Fonds heeft twee ondernemingen in de verpakkingsbranche gekocht: Van Vliet Trading en Uniek Verpakkingen.

Dit meldt het fonds donderdag. Er werden geen financiële detals bekend gemaakt.

Het is niet het eerste belang dat MKB Fonds in deze sector koopt. Eerder werd er al een belang genomen in Hodi Verpakkingsmaterialen, Hodi International en Pacoma Europe.

Van Vliet Trading en Uniek Verpakkingen zijn voor 100% overgenomen door P&D Group, een mede door MKB Fonds opgerichte groepsholding waarmee een zogeheten ‘buy and build’ strategie wordt nastreeft in de verpakkingsbranche. P&D Group zegt te streven naar een ‘one-stop shop’ waar klanten terecht kunnen voor al hun behoeften op het gebied van verpakkingsmaterialen en verbruiksartikelen in brede zin. P&D Group heeft van beide ondernemingen 100% van de aandelen verworven.

30 miljoen omzet

Van Vliet Trading uit Uitgeest is een importeur en distributeur van hersluitbare gripzakken en aanverwante verpakkingsmaterialen voor zowel de industrie als groothandel. Uniek Verpakkingen uit Ermelo is een importeur van diverse verpakkingsmaterialen en aanverwanten. De huidige vijf ondernemingen binnen de P&D Group realiseren gezamenlijk circa 30 miljoen omzet.

Woordvoerder Emiel Havinga van het MKB Fonds zegt tegen Mena.nl dat er meer van deze overnames te verwachten zijn. “We hebben de ambitie om verder te groeien. Daarbij laten we ons in principe niet beperken door de omvang.” Er zijn gesprekken met aanvullende overnamekandidaten.

MKB Fonds heeft momenteel vier gesloten fondsen met een totale waarde van circa ongeveer 55 miljoen euro. In de vier fondsen zijn 16 deelnemingen ondergebracht gezamenlijk jaarlijks een omzet van ruim 260 miljoen euro genereren.

Gerelateerde artikelen