MKB Fonds breidt verder uit in verpakkingsindustrie

De Amstelveense participatiemaatschappij MKB Fonds heeft haar belangen in de verpakkingsbranche verder uitgebreid door de volledige overname van Laro Tape Group uit Ommen. Het familiebedrijf zocht naar geschikte bedrijfsopvolging.

De onderneming is ondergebracht bij de P&D Group, een mede door MKB Fonds opgericht platformbedrijf waarmee zij een buy and build-strategie voert in de verpakkingsbranche. 

P&D Group nam sinds 2017 belangen in Hodi Verpakkingsmaterialen, Hodi International, Pacoma Europe, Van Vliet Trading, Uniek Verpakkingen, Beta Verpakkingen en Kees Tol Verpakkingen. De omzet van de groep steeg van 15 naar 45 miljoen euro.

Laro Tape is Nederlandse marktleider in het leveren en bedrukken van PVC- en papiertape en is daarmee marktleider in Nederland. In 2020 werd circa 40 procent van de omzet in Nederland behaald en de rest voornamelijk in Duitsland. 

Bedrijfsopvolging 

De Nederlandse verpakkingsmarkt is een gefragmenteerde markt. Veel bedrijven hebben te kampen met een gebrek aan schaalgrootte en opvolgingsproblematiek, waardoor er ruimte is voor overnames. De komende jaren wil het MKB Fonds de omzet verdubbelen.

 

Gerelateerde artikelen