Miljoenen van Invest-NL naar Amerikaans VC-fonds voor groene tech

Het Regeneration.VC Fund II richt zich op investeringen in Nederland.

Invest-NL, de nationale financierings- en ontwikkelingsinstelling, heeft vijf miljoen euro toegezegd aan Regeneration.VC Fund II. Dat is een Amerikaans venture capital-fonds dat investeert in circulaire en innovatieve klimaattechnologieƫn gericht op consumenten.

Met de investering wil Invest-NL een impuls geven aan ondernemingen die een impact kunnen maken op het verminderen van broeikasgassen. Regeneration.VC onderscheidt zich met de focus op ‘Consumer Climate Tech’, met investeringen in de onderliggende hardware en software die de consumentenmarkt nodig heeft om te verduurzamen.

Regeneration.VC Fund II, met een geplande omvang van 150 miljoen euro, heeft een focus op investeringen in en vanuit Nederland. Het fonds is gericht op het creƫren van een brug tussen Nederland en de VS, waardoor Nederlandse ondernemingen toegang krijgen tot Amerikaanse multinationals, kapitaalmarkten en lokale markt expertise. Regeneration.VC werkt samen met de Circle Economy Foundation om kennis van de sector en toegang tot nieuwe investeringskansen in te zetten.

Invest-NL streeft ernaar om met deze investering de circulaire transitie binnen consumentenindustrieƫn te versnellen en Nederlandse startups te ondersteunen in hun groei en internationale expansie. Ook hoopt Invest-NL dat deze investering de kans biedt om deel te nemen aan een netwerk van adviseurs en investeerders, en om samen te werken aan circulaire en regeneratieve innovaties.

Gerelateerde artikelen