Middelgrote bouwer neemt sloopbedrijf over

Janssen de Jong wil 100 miljoen aan circulaire omzet te realiseren.

Het middelgrote bouwconcern Janssen de Jong Groep neemt circulair sloopbedrijf New Horizon over. Dit maken de partijen donderdag bekend. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

In 2025 verwachten Janssen de Jong Groep en New Horizon Urban Mining samen honderd miljoen euro ‘circulaire’ omzet te realiseren. De focus ligt daarbij op het leveren van concrete oplossingen en toepassingen aan de gehele bouw- en vastgoedwereld., aldus de beide partijen.

Met de overname voegt Janssen de Jong herontwikkeling toe aan zijn dienstenpakket, terwijl New Horizon een platform krijgt om sneller de totale keten binnen de bouw- en vastgoedmarkt te voorzien van circulaire bouwmaterialen.

“Met de financiële steun van Janssen de Jong zijn we in staat om autonoom sneller te groeien, maar we kijken ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met andere partijen”, aldus Michel Baars, oprichter en directeur van New Horizon.

Als traditionele bouwgroep maakt Janssen de Jong – met een omzet van 500 miljoen euro – vrijwel uitsluitend gebruik van nieuwe materialen. New Horizon heeft juist als doel zoveel mogelijk materiaal uit oude gebouwen te gebruiken in plaats van nieuwe grondstoffen. Zo ontmantelt het bedrijf de ronde toren van het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam om die straks elders weer neer te zetten.

Gerelateerde artikelen