Michiel Sunderman benoemd tot partner van Clifford Chance

Advocatenkantoor Clifford Chance heeft met ingang van 1 mei 2014 Michiel Sunderman (41) tot tax partner benoemd. Met de benoeming wil Clifford Chance de propositie aan de klant verbeteren. Volgens een begeleidend persbericht worden fiscale vraagstukken een steeds belangrijker onderdeel van internationaal zakendoen.
Bas Boris Visser, managing partner van Clifford Chance in Amsterdam: "Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Michiel tot partner. Hij heeft de afgelopen jaren een imposante bijdrage geleverd aan de positionering van onze belastingpraktijk. Met zijn talent en expertise heeft hij deze nieuwe rol meer dan verdiend."
Michiel Sunderman legt zich toe op Nederlands en internationaal belastingrecht met een focus op fusies en overnames, corporate finance, structured finance en grensoverschrijdende transacties. Zo was hij voor Clifford Chance recentelijk onder meer adviseur bij Montagu’s overname van DORC, Egeria’s overname van IZICO en trad hij op voor het consortium van banken dat een serie transacties voor Qiagen verzorgde. Sunderman is lid van de Commissie Internationale Fiscale Zaken van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. 
Ate van IJlzinga Veenstra is hoofd van de Tax, Pensions, Employment & Funds groep bij Clifford Chance in Amsterdam: "Top, Michiel is een kanjer van een fiscalist, die creatief meedenkt met de cliënt. Zijn kracht ligt ook in de geïntegreerde aanpak van ingewikkelde fiscale kwesties in transacties samen met de civiel recht-specialisten in het transactieteam."
 
Gerelateerde artikelen