Mews haalt 185 miljoen op na groeispurt

IT-bedrijf voor de hotelbranche zet eigen overnametak op.

Het IT-bedrijf Mews, een in Nederland gevestigde maker van cloudreserveringssystemen voor hotels, heeft 185 miljoen dollar opgehaald. De Series C-fondsenwerving brengt het totale ingezamelde bedrag tot nu toe op meer dan 225 miljoen dollar, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. 

Met de investering wil het bedrijf verder innoveren en wereldwijd de vleugels uitslaan. Dit jaar is Mews 174 procent gegroeid. Het bruto betalingsvolume steeg met 227 procent tot 2,3 miljard dollar. Het bedrijf kondigde strategische partnerschappen aan met Leading Hotels of the World en Relais & Châteaux. Er werken 650 werknemers; rond de 3.000 hotels doen hun betalingen via het bedrijf

Verder wil Mews overnames realiseren. Afgelopen jaar is Mews Ventures opgericht, de investeringstak van Mews. Die heeft meerdere deals gesloten en een aantal is in behandeling.

De investeringsronde werd geleid door Kinnevik en de Growth Equity-divisie binnen Goldman Sachs Asset Management. Die laatste partij neemt nu ook zitting in het bestuur van Mews.

Nieuwe investeerders zijn Revaia, Derive Ventures en Orbit Capital. Daarnaast hebben ook bestaande aandeelhouders hun inbreng uitgebreid, waaronder Battery Ventures, Notion Capital, Salesforce Ventures, Thayer Ventures en henQ. Mews breidde ook zijn bestaande schuldfaciliteit met Columbia Lake Partners uit.

Gerelateerde artikelen