Metaalbedrijf Andra Tech doet weer overname

Andra Tech Group bestaat na de overname van DKH uit zeven bedrijven in Nederland en Duitsland.

Andra Tech Group heeft DKH overgenomen. Na de overname van Mayer Feintechnik in Duitsland eind 2022 breidt Andra Tech Group met deze eerste overname in de Nederlandse markt haar klantenbestand en competenties verder uit. DKH en Andra Tech Group zullen nauw samen gaan werken om verdere groei te bewerkstelligen. De overname is mogelijk doordat heeft investeringsmaatschappij Equistone Partners Europe in 2021 een meerderheidsbelang heeft genomen in Andra Tech Group. Met de ondersteuning van Equistone heeft het management van Andra Tech Group de mogelijkheid om de bedrijfsactiviteiten verder te laten groeien en professionaliseren.

DKH uit Uden richt zich op het hoog geautomatiseerd CNC-frezen en CNC-draai/frezen van fijnmechanische onderdelen op basis van producthandling. DKH bedient hiermee verschillende machinebouwers en OEM-ers in vooraanstaande sectoren, zoals de voedingsmiddelenindustrie en automotive industrie, transportsector en medical equipment. DKH uit Uden heeft een omzet van ongeveer tien miljoen euro en heeft circa 30 medewerkers in dienst. Beide partijen zijn overeengekomen dat de inhoudelijke details van de overname volledig vertrouwelijk blijven. Francois van Hirtum, de oprichter en directeur van DKH, zal zijn functie in de loop van 2023 overdragen.

Andra Tech Group bestaat na de overname van DKH uit zeven bedrijven in Nederland en Duitsland (naast DKH ook HFI, Jatec, Kusters Precision parts, Mayer Feintechnik, Visietech en Wilting) met in totaal negen productielocaties die zich richten op de maakindustrie. De groep is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en modules. De circa 600 technische vakmensen die bij Andra Tech Group werkzaam zijn bedienen klanten in verschillende industrieën, waaronder semicon-, verpakkings-, voedingsmiddelen-, automotive en lucht- en ruimtevaartindustrie. 

De groep staat bekend om zijn specialistische kennis en expertise in het verwerken van (moeilijk te bewerken) metalen en kunststof. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologieën – zoals 3D printen – en een aantal bedrijven heeft beschikking over state-of-the-art cleanroom faciliteiten. Andra Tech Group produceert onderdelen voor prototypes en kleine tot middelgrote batches van precisieonderdelen, maar ook grote series zijn mogelijk.
 

Gerelateerde artikelen