Met ruim acht miljoen aan investeringen verandert Alleo in een scale-up

Ook Duitse bedrijven vinden de weg naar het Amsterdamse HR-platform.

De Amsterdamse scale-up Alleo, een platform voor arbeidsvoorwaarden, heeft vijf miljoen euro opgehaald bij investeerders. De kapitaalronde wordt geleid door Mediahuis Ventures, waaraan ook Newion Investments, Dutch Founders Fund, ROM InWest meedoen, bestaande investeerders. In totaal heeft het HR-platform sinds de oprichting in 2021 8,2 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Het HR-platform, voorheen opererend onder de naam YourCampus, is dankzij de financieringsrondes uit de fase van startup gegroeid. Aanvankelijk maakten voornamelijk kleine bedrijven gebruik van het platform, maar nu zijn volgens Alleo ook grotere partijen aangehaakt, zoals Picnic, Van Lanschot Kempen, Red Bull, YoungCapital en Van der Valk.

Afgelopen jaar is het HR-platform van start gegaan in Duitsland. Inmiddels zijn er twintig Duitse werkgevers aangesloten bij het platform en meer dan honderd Duitse aanbieders op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Een groot deel van de investering wordt gebruikt om verder uit te breiden in het buurland.

Gerelateerde artikelen