Merrill Lynch, Rabobank, Freshfields en De Brauw aan kop league tables Q1

Van alle M&A Advisors heeft Bank of America Merrill Lynch het eerste kwartaal van 2012 bij de grootste deals geadviseerd. De Rabobank was betrokken bij de meeste deals. Dat blijkt uit de league tables van MenA.nl over het eerste kwartaal die woensdag zijn gepresenteerd tijdens het derde M&A Café bij ABN AMRO.

Download hier de volledige MenA.nl league tables Q1 2012

De dealmakers van BofA Merrill Lynch waren betrokken bij de twee grootste deals op de Nederlandse markt. De overname van TNT door UPS voor €5,16 miljard en de overname van Wavin voor Mexichem voor €811 miljoen. Hiermee komt de totale dealwaarde net iets uit boven die van Morgan Stanley, die met €6 miljard op plaats twee staat.

De Rabobank adviseerde in het eerste kwartaal van 2012 bij negen deals en staat daarmee op de eerste plaats in de league tables M&A Advisors gesorteerd naar aantal deals. Het kantoor was onder andere betrokken bij de verkoop van Tubodin door bouwbedrijf Bilfinger Berger voor €145 miljoen. KPMG staat met zes deals op de tweede plaats en op plaats drie staat Holland Corporate Finance met vier deals.

Freshfields en De Brauw

In de league tables van juridisch adviseurs staat advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer op de eerste plaats in de league tables gesorteerd naar dealwaarde. Het kantoor adviseerde bij zes deals met een totale dealwaarde van €6,33 miljard. Freshfields was onder andere betrokken bij de beursgang van Ziggo en bij de grootste deal van het kwartaal, de overname van TNT door UPS. Bij deze deal stond de nummer twee van de league table, Allen & Overy, aan de kant van TNT.

In de league table van juridisch adviseurs gesorteerd naar aantal deals staat De Brauw Blackstone Westbroek met twaalf deals op de eerste plaats. De tweede plaats is voor Loyens & Loeff met elf deals en Allen & Overy completeert het podium met acht deals.

Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van het derde M&A Café 

Gerelateerde artikelen