Mentha lanceert buy-outfonds voor milieudoelstellingen

Mentha Impact Fund I investeert in Nederlandse bedrijven tot honderd miljoen.

Mentha Capital start het eerste buy-out fonds in de Benelux dat zich volledig richt op investeringen in ondernemingen die bijdragen aan de realisatie van klimaat- en milieudoelstellingen.

Het Mentha Impact Fund I zal investeren in de thema’s efficiënt grondstoffengebruik, duurzame productie en procestechnologie en energietransitie. Het richt zich daarbij op MKB-ondernemingen met een omzet tussen de vijf en honderd miljoen euro. Mentha zet op deze manier private equity in om groene bedrijven versneld te laten groeien en bedrijven met een ‘bruin’ businessmodel te ondersteunen in hun transitie naar duurzaamheid.

Mentha streeft naar significante en meetbare resultaten op klimaat- en milieu-impact, gecombineerd met financieel rendement. Naast de financiering van buy-outs kan het fonds ook groeikapitaal verstrekken.

Het nieuwe Mentha-fonds krijgt een omvang van 140 miljoen euro en opereert naast de bestaande buy-out fondsen van Mentha. Het kapitaal komt van particuliere en institutionele investeerders.

“Mentha Impact Fund I is voor ons een natuurlijke stap in de ontwikkeling van Mentha”, aldus Edo Pfennings, medeoprichter van Mentha en partner van Mentha Impact. “Sinds jaar en dag zijn we bezig met de verbetering van duurzaamheid van onze bedrijven en hebben we naast het realiseren van rendement ook nadrukkelijk oog voor mens en planeet. We willen onze decennialange ervaring inzetten om ondernemingen die een positieve impact hebben op klimaat en milieu ondersteunen in snellere groei en uitbreiding naar nieuwe markten.”

Lees ook: Fyron acquisitie door Mentha: Zo stuurt private equity op cijfers die er écht toe doen

Gerelateerde artikelen