Mentha investeert in Multitubes Group

Mentha investeert in Multitubes Group om verdere groei mogelijk te maken. 

Multitubes is opgericht in 1999 door de familie Rensen en sindsdien gegroeid tot specialist in duurzame verpakkingen met klanten door heel Europa. Het bedrijf bracht als eerste ter wereld een CO2-negatieve tube op de markt gemaakt van suikerriet. Daarnaast zijn alle tubes van Multitubes Group volledige recyclebaar. De investering ondersteunt organische groei, en maakt de weg vrij voor strategische overnames.

Multitubes biedt met twee fabrieken en verschillende verkoopkantoren een volledig aanbod in verpakkingen voor cosmetica, voedsel, farma en industriële producten. Hierbij vormen flexibiliteit, innovatie, duurzaamheid, en kwaliteit de basis voor het bedrijf waar momenteel zo’n 135 mensen werken. Multitubes richt zich op maatwerk tubes, naast standaard formaten, en is daarmee in staat om vrijwel elke denkbare tubeverpakking inclusief uiteenlopende bedrukkingen en labels te maken en te leveren. 

Mentha is een onafhankelijke private equity-maatschappij die investeert in gevestigde, middelgrote en winstgevende bedrijven met flinke groeipotentie. Mentha is actief betrokken bij ondernemingen in haar portfolio en ondersteunt managementteams bij het realiseren van ambitieuze groeiplannen via zowel organische groei, internationale expansie en/of via een buy-and-build-strategie. Hiermee creëert het sterkere en grotere bedrijven met aanzienlijke strategische waarde.

Mentha koos voor een belang in Multitubes vanwege de innovatie binnen het bedrijf, het belang dat wordt gesteld in duurzaamheid en daarnaast ook het ondernemende karakter van de oprichters. De focus ligt de komende tijd op groei, onder andere door overnames, en het gezamenlijk verder ontwikkelen van de meest innovatieve en kwalitatieve verpakkingen voor de verschillende sectoren die Multitubes bedient.
 

Gerelateerde artikelen