Mentha Capital koopt Belgisch Insites Consulting

Het Nederlandse investeringsfonds Mentha Capital koopt het Belgische marktonderzoeksbureau Insites Consulting.

Dat schrijft de Belgische krant De Tijd. De huidige eigenaars gaan mee in de nieuwe constructie.

Insites Consulting is een van de grootste Belgische onderzoeksbureaus met in Nederland een kantoor in Cappelle aan de IJssel. Het was een van de eerste marketingbureaus die pionierde door traditionele offline onderzoek naar het internet te brengen en gebruik te maken van online discussiegroepen, communities en sociale media.

Mentha Capital is een Nederlands investeringsfonds opgericht in 2006 met als doel portfolio-ondernemingen te ontwikkelen tot sterkere en grotere bedrijven met aanzienlijke strategische waarde. Mentha streeft naar meerderheidsbelangen in investeringen die schommelen tussen 5 en 20 miljoen euro per transactie. Het fonds is ook in België actief en investeerde in de telecomintegrator Destiny en is de grootaandeelhouder van Ardena, een onderneming die biotech- en farmabedrijven bij hun onderzoek ondersteunt.

Internationaal op de kaart zetten

 

 

Het Nederlandse fonds krijgt de meerderheid van de aandelen Insites  in handen. Alle huidige aandeelhouders – in totaal meer dan 25 mensen – herinvesteren vervolgens in de nieuwe constructie. Met de nieuwe financiële partner aan boord is het de bedoeling Insites internationaal nog meer op de kaart te zetten. De groep heeft nu al kantoren in Rotterdam, Londen, New York, Düsseldorf, Timisoara (Roemenië) en Sydney.

Het Gentse bureau Insites Consulting werd in 1997 opgericht als een spin-off van de Vlerick Business School. De grondleggers waren Kristof De Wulf, Joeri Van den Bergh, Tim Duhamel en Niels Schillewaert. Ze deden onderzoek of gaven les bij Vlerick. Van den Bergh – de auteur van de bestseller ‘How Cool Brands Stay Hot’ uit 2012 – is adjunct-professor aan de businessschool.

Gerelateerde artikelen