Mentha Capital gaat partnerschap aan met OFYR

26 april 2018 - Mentha Capital heeft haar portfolio uitgebreid met een investering in OFYR. OFYR haar doel is om het buiten koken te transformeren in een meer sociale activiteit door traditionele barbecues te vervangen door een oplossing die meer gebruiksvriendelijk is met een stijlvol design, terwijl deze tegelijkertijd ook geschikt is voor hoogwaardig koken.

Het hoofdproduct van OFYR is een uniek kegelvormig high-end kooktoestel dat aangevuld met een breed assortiment van ondersteunende producten een compleet outdoor lifestyle concept vormt. OFYR richt zich op zowel professionele gebruikers, gericht op hoogwaardig koken, als ook gebruikers die buiten koken willen combineren met sociale, gezellige events. De producten worden gebruikt in zowel restaurants als ook bij
consumenten thuis in de tuin. OFYR werd voor het eerst geïntroduceerd in Nederland in 2015 en wordt nu verkocht in ruim 70 landen.

Peter Tourné, CEO en aandeelhouder van OFYR: “Wij zijn zeer verguld dat we met Mentha Capital een ondernemende partner hebben gevonden die een grote rol zal spelen om OFYR naar het volgende niveau te tillen.”

Hans Goossens, oprichter en aandeelhouder van OFYR: “Ik ben erg trots dat wij OFYR in zo een kort tijdsbestek op het niveau gebracht hebben dat zo een serieuze partner met ons wil samenwerken.”

Mentha Capital zal OFYR ondersteunen in het versnellen van haar groei. Mark van Ingen, Investment Director bij Mentha Capital: “Wat OFYR de afgelopen drie jaar heeft bereikt, is zeer indrukwekkend. Ze hebben een heel goed idee getransformeerd tot een volwassen bedrijf en een nieuw merk en hebben zelfs een aparte categorie in een traditionele markt gevestigd. We zijn verheugd om het bedrijf actief te ondersteunen en samen te werken aan de ambitieuze groeiplannen”. 

Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen