Mentha Capital investeert in Bright River

Mentha investeert in Bright River, een leverancier van visuele contentoplossingen voor e-commerceplatforms en retailers. 

Het Nederlandse Bright River heeft wereldwijd kantoren in Haarlem, New York, Dhaka (Bangladesh) en Chennai (India). Het doel van de samenwerking met Mentha is de groei te versnellen en de activiteiten van het bedrijf uit te breiden naar nieuwe regio's en klanten wereldwijd.

Mentha koos ervoor een belang in Bright River te nemen vanwege de technologie en het geavanceerde tech-enabled servicemodel dat het bedrijf levert. Hiermee biedt Bright River concrete waarde voor leidende ecommerce platformen en retailers zoals Harrods, Coolblue en Yoox. 

De juiste visuele productcontent zorgt voor rijke, boeiende online winkelervaringen die klanten helpen de stap te maken van browsen naar kopen. Bright River helpt klanten om de efficiëntie van productieprocessen voor visuele content drastisch te verhogen en de 'time-to-web' voor producten die online worden aangeboden te verkorten. Verschillende technologieën waaronder Computer Vision gebaseerde AI zijn het fundament van de workflow en automatisering voor bewerking. Hierdoor is de beeld- en videobewerking, evenals 3D-modellering en CGI-renderingservices van Bright River sterk onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. 

Gerelateerde artikelen