Menno Geusens, Young Talent nominee van Jones Day, ziet diversiteit in juridische markt toenemen

Met negen andere genomineerden hoopt Menno Geusens (Jones Day) binnenkort aanspraak te kunnen maken op de Best Young Talent Award 2016. Hieronder vind u zijn persoonlijke Q&A.

Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
"Afgelopen jaar was ik betrokken bij uiteenlopende transacties, zoals de investering door Gimv in kinderwagenmerk Joolz, de verkoop door Total van haar chemiedivisie Atotech en de uitkoopprocedure van minderheidsaandeelhouders in (en door) Global City Holdings. Leuk aan deze zaken vind ik de juridische complexiteit in combinatie met de dynamiek van de (internationale) transactiepraktijk."

Wat waren voor u bijzonderheden?
"Opvallend vind ik de prominente rol die de VS spelen in de juridische markt. Denk bijvoorbeeld aan de leidende rol van Amerikaanse kantoren in M&A-transacties of fraudeonderzoeken, zoals de overname door Randstad van Monster en het onderzoek bij Volkswagen. Voor Jones Day, als internationaal kantoor, is dat uiteraard positief."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"Het is mooi om te zien hoe ons kantoor in Amsterdam in vier jaar tijd from scratch is gegroeid naar 50 fee earners, met als bekroning de verhuizing naar een prachtig nieuw kantoorpand aan het Concertgebouwplein dit jaar. Een ander hoogtepunt was de succesvolle lancering van Forward, het eerste Legal LGBT Network in Nederland. Het thema diversiteit wordt steeds belangrijker, ook binnen de juridische markt die nog wel eens als conservatief bekend staat. In steden als New York en Londen bestaan dan ook al veel van dit soort netwerken. Het is mooi om te zien dat ons initiatief ook in Nederland goed is ontvangen."

Wat verwacht u voor de markt in 2017?
"Grote vraag is uiteraard wat de gevolgen zijn van de Brexit en de verkiezingen in verschillende Europese landen het komende jaar, waaronder Nederland. Ondanks de onzekerheid die deze ontwikkelingen met zich brengen is volop groei te zien in verschillende sectoren, zoals technology en healthcare. Al met al heb ik dus veel vertrouwen in wederom een mooi jaar voor onze M&A-praktijk!"

Vind hier de weg naar de pitch voor Menno Geusens (Jones Day).


Best Young Talent 2016
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Save the Date(s) 

Neem deel aan het volgende M&A Forum over FinTech op 16 november bij Van Doorne in Amsterdam. Meld u hier aan. 

Geef acte de présence op de M&A Awards 2016 op 15 december, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity. Meer informatie vindt u hier

Gerelateerde artikelen