M&A-partner Jeroen Koster van Clifford Chance naar Indonesië

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance is een samenwerking aangegaan met het Indonesische nichekantoor Linda Widyati & Partners (LWP). M&A-partner Jeroen Koster zal leiding geven aan de combinatie. Clifford Chance adviseert meer dan 30 jaar cliënten over Indonesische zaken vanuit haar vestigingen in Singapore en Hong Kong. Met de samenwerking met LWP wil Clifford Chance cliënten beter voorzien van juridisch advies met betrekking tot zaken die zowel Indonesische als internationale facetten kennen.
LWP is een niche advocatenkantoor opgericht door Linda Widyati en Dezi Kirana, twee toonaangevende Indonesische advocaten, die ieder meer dan 20 jaar ervaring hebben in M&A, Banking & Finance en Capital Markets transacties.
M&A partner Jeroen Koster – voormalig hoofd van de Amsterdamse M&A-praktijk van Clifford Chance – is onlangs naar Azië verhuisd, waar hij de samenwerking met het Indonesische kantoor aan de Clifford Chance-zijde zal leiden. Gerrit Jan Kleute, medewerker in Amsterdam volgt in februari. Hun uitgebreide ervaring met internationale M&A-transacties waaronder in Azië vormt een belangrijke aanvulling op het Clifford Chance M&A-team in Azië.
Jeroen Koster: "Clifford Chance heeft een sterke Indonesië praktijk. Indonesië heeft een sterke en dynamische economie met een snel groeiende middenklasse. Het beschikt over uitgebreide natuurlijke grondstoffen en actieve industriesectoren waaronder de olie & gassector, de bank- en verzekeringssector en andere consumenten gerelateerde sectoren als food en telecom. De samenwerking met LWP heeft aanzienlijke voordelen voor onze cliënten, waaronder natuurlijk ook een groot aantal Nederlandse bedrijven die in Asia Pacific actief zijn of gaan worden. Opvallend feit is dat het Indonesische recht deels op het toenmalige Nederlandse recht is gebaseerd en er ook daarom in Indonesië behoefte bestaat aan juristen met een achtergrond in het Nederlands recht. Maar ook Engels recht en aanverwante rechtssystemen zijn van belang, dus zullen naast advocaten werkzaam in Amsterdam ook collega’s uit voorbeeld Hong Kong en Singapore nauw met onze nieuwe partnerkantoor samenwerken."
De samenwerkende kantoren zullen zich in Indonesië blijven richten op de kerngebieden Corporate M&A, Banking & Finance en Capital Markets en dan met name grensoverschrijdende en meer complexe transacties. Daarnaast zal het gezamenlijke team cliënten begeleiden bij arbitrages in Indonesië en de regio.
Het advocatenkantoor wil sterk groeien in Zuid-Oost Azië. In 2012 opende Clifoord Chance een kantoor Seoel in 2012 en de kantoren in Sydney en Perth een jaar eerder (2011). Ook is er de Formal Law Alliance met Cavenagh Law LLP, dat de gezamenlijke kantoren cliënten een aanbod van Singaporese en internationale juridische dienstverlening biedt vanuit ‘Clifford Chance Asia’. Waar het Singaporees procesrecht betreft en het optreden in rechte wordt dit verzorgd door Cavenagh Law LLP.
Gerelateerde artikelen