M&A Criterium 2024: ‘Het is echt een social ride’

Tijdens de zevende editie van M&A Criterium trapten M&A-pro's zich een weg richting nieuwe connecties.

Bekijk hier de foto’s van M&A Criterium (fotografie: Rob van Efferen)

Op vrijdag 20 september verzamelden ruim 50 M&A-professionals zich bij De Kaap, het stadsstrand van IJburg, voor de zevende editie van het jaarlijkse M&A Criterium. Het evenement, dat inmiddels een traditie is geworden voor fietsliefhebbers binnen de M&A-sector, bood wederom een perfecte combinatie van sport, netwerken en plezier.

Met een aangename temperatuur van 23 graden leek het nazomerweer op maat gemaakt voor de gelegenheid. De deelnemers waren in een goede stemming en rond 13:30 vertrokken de groepen voor hun fietstocht. Deelnemers konden kiezen uit twee routes: een van 65 kilometer en een van 90 kilometer, die beiden door typisch Noord en Zuid-Hollandse landschappen voerden.

Een bijzonder hoogtepunt van de dag was de deelname van Maarten Tjallingii, voormalig profwielrenner en inmiddels coach en spreker. Tjallingii, bekend van zijn prestaties in grote wielerrondes zoals de Tour de France en de Giro d’Italia, fietste mee en gaf de deelnemers onderweg waardevolle adviezen. “Het is echt een social ride”, aldus een van de deelnemers. Ondanks het informele karakter van de tocht, wist de snelste ploeg de 90 kilometer af te leggen in slechts twee uur en 45 minuten, met een indrukwekkend gemiddelde van 34 kilometer per uur.

Na afloop van de rit was er volop gelegenheid om na te praten tijdens een gezellige BBQ. Community Manager Elisa Houweling bedankte alle deelnemers en vroeg Tjallingii naar zijn ervaringen. “Ik heb sinds 2016 niet meer veel gefietst, maar het ging goed”, zei de oud-prof. “Ik heb oude bekenden gesproken en zelfs op de fiets kun je goede gesprekken voeren. Je hoeft niet altijd voluit te gaan.”

Tjallingii deelde ook enkele waardevolle lessen uit de wielersport die toepasbaar zijn in de M&A-wereld. “Eet niet van iemand anders zijn bord, maar zorg dat je zelf energie overhoudt voor de finale”, adviseerde hij. Daarnaast benadrukte hij het belang van samenwerking en teamgeest: “Zoek iemand die je kan versterken, want alleen met een goed team kun je echte overwinningen behalen.”

Onder de deelnemers die de jaarlijkse M&A Trendsurvey invulden, werd een cadeaukaart van 250 euro verloot voor Maats Cycling Culture. Deze prijs werd gewonnen door Frank Rijken, professioneel turner en due diligence analist bij PwC, die afgelopen zomer deelnam aan de Olympische Spelen in Parijs.

De dag werd in stijl afgesloten met een ontspannen BBQ, terwijl de deelnemers genoten van het prachtige nazomerweer. Het M&A Criterium 2024 was wederom een geslaagde editie, en velen kijken nu al uit naar volgend jaar.

Houd de events-kalender op MenA.nl in de gaten voor aankomende evenementen voor de M&A Community.

Gerelateerde artikelen