M&A Criterium 2022: Netwerken in het zadel

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:28
Prachtige omstandigheden tijdens het M&A Wielercriterium - en óf er hard gereden werd!

Fotografie door Liesbeth Muurling

Bekijk hier alle foto's. 

De drie grote rondes van het wielerseizoen zijn weliswaar al verreden, maar reken maar dat het peloton van enthousiast fietsende M&A’ers klaarstond om dé Najaarsklassiekers van de M&A Community te verrijden. 

Tempo maken met Michael Boogerd
Op 14 september schoten bijna 100 dealmakers hun mooiste wieleroutfits aan voor een rit op hoog tempo door de polder. Onder professionele begeleiding werden er flink wat kilometers gemaakt door de polder en aan het eind van de dag stond er 80 kilometer op de teller. De ster van de show, voormalig profrenner Michael Boogerd, fietste mee met de snelle groep en sprak achteraf van een pittige dag waarin het tempo van de amateurs behoorlijk hoog lag. 

Onverwacht hoog zelfs voor een bedrijfsevenement – maar zo gaat het in de M&A waar het altijd draait om tempo maken. Trots werden de getallen genoemd: 40 kilometer per uur gemiddeld, sprintjes van met een topsnelheid van 65 kilometer per uur. Bepaald geen slechte cijfers. Niet iedereen fietste mee met de fanatiekelingen waar er zo hard gekoerst werd dat er geen gelegenheid was om met elkaar in gesprek te gaan: in de wat meer op toeristisch tempo fietsende groepen was juist alle gelegenheid om elkaar al fietsend te leren kennen. 

Eenmaal aangekomen in Amsterdam bij de Watts Hub werden de deelnemers onthaald op een barbecue 

Volgens de deelnemers was de prachtige nazomerdag het ideale weer om in te fietsen en afgezien van een enkele pechvogel met een lekke band verliep de tocht zonder incidenten. toen het peloton weer aangekomen was bij de Watts Hub in Amsterdam West stond er een heerlijke barbecue klaar voor de hongerige fietsers. Onder de aanwezigen werd ook nog een shirt verloot van Jumbo Visma gesigneerd door Marianne Vos – de vrouw met een erelijst als een telefoonboek. 

Zoals we allemaal bij Studio Sport hebben gezien was dit jaar hét jaar van de Nederlandse formatie Jumbo Visma, twee bedrijven die allebei een bijzondere band hebben met de M&A Community, al was het maar omdat het allebei organisaties zijn die de afgelopen tijd zelf geregeld aanschoven aan de buy side om een stormachtige groei door te maken. Jumbo-bestuurder Ton van Veen jureerde al meermaals bij de M&A Awards en Visma komen we vaak tegen als boekhoudpartner in het Nederlandse bedrijfsleven. 

Als sponsor van dit evenement hadden we Alvarez & Marsal (A&M). Toonaangevende bedrijven, financiële instellingen en openbare entiteiten wenden zich tot A&M om hun operationele, financiële en compliancy uitdagingen op te lossen. Het kantoor voor professionele dienstverlening en turnarounds was niet alleen als sponsor aanwezig, ze fietste ook gezellig mee. Ook Admincontrol, de dataroomprovider binnen het ecosysteem van Visma, sponsorde. Het van oorsprong Noorse bedrijf is sinds 2020 op de Nederlandse markt actief en voorziet in state-of-the-art datarooms die bovendien goed te verbinden zijn met de laatste generatie Legal AI-tools en de dashboardingsoftware van de Visma-groep voor een geïntegreerde sofwaresuite op het gebied van datamanagement. 

Gerelateerde artikelen