M&A Community op koers tijdens M&A Criterium 2020

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:35
Het begint een traditie te worden, het jaarlijkse M&A Criterium met dit jaar Laurens ten Dam als wegkapitein.

Het M&A Criterium was ook dit jaar dé gelegenheid voor dealmakers om hun stalen kuiten en carbon fietsen na een lange zomer trainen te showen. Er was dan ook geen betere locatie om het M&A Criterium te beginnen dan het Ride Out-centrum in Amsterdam, een snoepwinkel voor volwassenen met de meest prachtige fietsen en koersoutfits. 65 sportievelingen verzamelden om zich te wagen aan een beproeving van 90 of 65 kilometer onder de bezielende leiding van Laurens ten Dam.

Na een laatste blik op de dreigende luchten ging het peloton in Coronaproof groepjes van start. De pelotonskapiteins van Ride Out en Cycle Capital stuurden hun ploegen vaardig en met een straf tempo door het parcours. Al direct werd flink gas gegeven en al snel werd er in volle vaart gekoerst door het Amsterdamse Bos. Toen eenmaal de Amstel in zicht kwam en de renners met de kop in de wind kwamen was het echt koers en schakelden de coureurs een tandje bij. Gelukkig liet het zonnetje naarmate de kilometertjes op de teller opliepen zich een stuk meer zien. Al met al een heerlijke middag om te koersen. 

In verband met de corona stonden er dit jaar geen rondemissen klaar om de winnaars (en er waren natuurlijk alleen maar winnaars) te kussen, maar gelukkig stond er bij aankomst wel een heerlijk koud biertje van Billy Brewster klaar. Uiteraard stond de Tour de France aan op groot scherm. Toen iedereen weer gevoederd en gedrenkt was, was er tijd voor een officieel momentje en een Q&A met Laurens ten Dam. Algemeen Directeur Melle Eijckelhoff betrad het podium om de organisatie en de aanwezigen te bedanken – na alle onrust van de afgelopen tijd met het overlijden van Alex van Groningen en de coronaperikelen was het niet vanzelfsprekend dat een dergelijk evenement nog op zo’n leuke manier door zou kunnen gaan. Maar goed, zoals ook op de buitenkant van het Ride Out-centrum staat: je moet blijven bewegen, anders val je om – het team van Alex van Groningen en de M&A Community blijft dus doortrappen. Ook werd Ezri Joy Blaauw nog even in het zonnetje gezet: na tien jaar bouwen aan de M&A Community bij AvG vertrok hij eerder dit jaar naar EY om daar zijn carrière voort te zetten. 

De man die misschien wel het intensiefst naar de koers aan het kijken was, was Laurens ten Dam. De net uit het peloton gepensioneerde renner ziet natuurlijk een stuk meer dan de gemiddelde kijker; vorig jaar reed hij er nog tussen. Vond hij het niet jammer om nu vanaf de barkruk te moeten toekijken? “In de eerste etappe ging meteen 70% van het peloton op hun kloten: dan ben ik blij dat ik er niet meer tussenrij.” 

Het gejakker heeft plaats gemaakt voor genieten. “Ik rijd veel gravel, dan rij je door het bos en hoef je niet zo hard. Af en toe een stop voor een foto op een mooie plek. Genieten van de omgeving hoort ook bij fietsen.” Van een zwart gat is geen sprake. “Thijs Zonneveld zei laatst tegen me: ‘je hebt geen zwart gat, maar een zwarte berg.’ Ik doe twee eigen evenementen, gravel rides, schrijf een column voor het AD en ben hoofdredacteur van Bicycling. Daar ben ik druk mee, maar ik ben ook nog vader en heb een koffiemerk en een kledingmerk.” 

Of de snelgroeiende business niet een investeerder nodig had: in de zaal zat immers genoeg kapitaal. Ten Dam kon bevestigen dat zijn kledingmerk inderdaad al op ging voor de eerste fundingcyclus; zo kwamen koers en investeren toch weer mooi bij elkaar.

Houd de agenda in de gaten voor alle aankomende M&A evenementen

Gerelateerde artikelen