M&A Community gaat los in Beurs van Berlage

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:25
Na twee virtuele awardshows in december 2020 en 2021 was het nu weer ouderwets gezellig in de bomvolle beurs.

Bekijk hier alle foto's. 

Op donderdag 30 juni 2022 vierde de M&A Community de M&A Awards Summer Edition in de Beurs van Berlage. Na een smakelijk diner werd er tot diep in de nacht gedanst.  

Het was meer dan duidelijk dat we met de M&A Community twee magere jaren van gecancelde M&A Awards hadden in te halen. Hoewel het dealjaar nog in full swing is deed de sfeer in de Beurs van Berlage in niets onder voor de eerdere edities in december. 

Wel viel het een heel aantal leden van de community op dat het feest een stuk kleurrijker was dan normaal. Dat had wellicht te maken met het feit dat de zwarte smokings waren ingewisseld voor een ‘tenue de ville’, en alle creatieve en kleurrijke interpretaties die daar bij horen, maar misschien ook met het feit dat we weer een hoop nieuwe partners van de community hebben mogen verwelkomen. Naast de vertrouwde gezichten van de community waren er dan ook een hoop nieuwe mensen om te begroeten. Na het welkomstwoord van community managers Evelijn Hartvelt en Jurriën Morsch kon de avond van start. 

Hoewel de Awards al in december 2021 waren uitgereikt en er dus geen volledige show was werden toch enkele winnaars van de afgelopen keer op het podium in het zonnetje gezet. Voor we aan het voorgerecht mochten beginnen was er een stichtelijke boodschap aangaande de diversiteit van de community. Kay Formanek, jurylid bij de Diversity Award, ging in gesprek met de winnaar Jules van de Winckel van NautaDutilh. De vraag was natuurlijk waarom NautaDutilh er met kop en schouders bovenuit stak ten opzichte van de andere firms als het gaat om diversiteitsbeleid en al snel bleek de doorslaggevende factor dat NautaDutilh de intenties voor een diverse wereld goed had vormgegeven in een tweetal concrete maatregelen. De eerste is het invoeren van een handboek voor inclusief taalgebruik in het recht en de tweede is de extensie van het zwangerschapsverlof zodat mannelijke medewerkers in gelijke mate zorg kunnen dragen voor hun boreling. 

Bij het hoofdgerecht gingen we naar de Hema. Nou moet u niet denken dat we Hemaworsten gingen serveren, maar het team van Parcom en Mississippi Ventures (van de Familie van Eerd, van de Jumbo) kwam op het podium als winnaars van de beste deal van het afgelopen jaar. Ton van Veen (ex-CFO Jumbo, nu lid van de RvC) ging met presentator Donatello Piras in gesprek over de deal. Op de vraag wat Van Veen het meest was bijgebleven in het proces was dat Parcom met grote vaardigheid om was gegaan met de bondholders, die in het begin niet altijd te enthousiast in de wedstrijd zaten. Ook keken presentator Piras en Van Veen even naar de toekomst door de samenwerking met flitsbezorger Gorillas en de plaats van Hema in het bredere verband van de Jumbo-groep aan te stippen. 

Tussen het hoofdgerecht en het toetje kwam er andermaal een winnaar op het podium. Hans Scheepers van Waterland mocht vertellen hoe zijn firm er met de prijs vandoor was gegaan voor het beste PE-huis, hoe afgelopen jaar eruit zag en wat de toekomst zou brengen. Over het afgelopen dealjaar kon Scheepers kort zijn: kijk maar naar het geweldige aantal deals dat wij gedaan hebben, dat zegt genoeg. Voor de toekomst was Scheepers wat minder zeker. Hij gaf aan niet in het bezit te zijn van een glazen bol, maar wel dat er donkere wolken samenpakken boven de economie en het misschien wel het einde is van ‘free money’ en de cryptocurrency-manie, met navenante gevolgen voor het investeringsklimaat. De sombere boodschap mocht de pret gelukkig niet drukken. 

Qua podiumprogramma was het ‘toetje’ van de avond een blik naar voren: Jesse Voorburgh van ING vertegenwoordigde als winnaar van een van de prijzen voor het jonge talent de toekomst van de M&A Community. Na het eten gingen de tafels aan de kant, werd de cocktailbar geopend en stroomden de feestgasten de zaal in. Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld het optreden van cultzanger Tino Martin – er waren nog verbazend veel aanwezigen die de teksten woord voor woord mee konden zingen. Vervolgens was het aan de DJ en danste de community tot diep in de nacht. Hoewel er geen Awards te vergeven waren was de avond minstens zo feestelijk als een show in december. 

De M&A Community bedankt hoofdsponsor Ansarada, Loyens & Loeff voor het faciliteren van de cocktailbar en Intertrust Escrow & Settlement Services voor de welkomstchampagne. De muziek tijdens het diner werd verzorgd door de Dames Draaien Door. Donatello Piras (o.a. BNR) was de dagvoorzitter. Voor meer informatie over de M&A Community kunt u contact opnemen met Evelijn Hartvelt en Jurriën Morsch. Het feestteam van Sijthoff Media voor dit evenement stond onder leiding van Vienna de Rooij. 

Fotografie: Elisa Smook

Gerelateerde artikelen