Dit zijn de pre-genomineerden: Best Tax Advisor (M&A Awards 2023)

Deze tax advisors structureerden mooie deals binnen een snel verschuivend juridisch kader.

‘Death and taxes’ is het oude grapje waarmee de twee zekerheden van het leven worden omschreven, en daar mocht tot voor kort een derde bij: nadat Rowdy Schouten jarenlang de Award voor best Tax Advisor in de wacht sleepte krijgen we nu een andere winnaar. Een nieuwe regel in het reglement stelt namelijk dat ‘Individuele Dealmakers die een M&A Award hebben gewonnen in deze categorie in het voorgaande jaar kunnen niet in het volgende jaar worden genomineerd voor een M&A Award in dezelfde categorie’.

Het is geen geheim dat er de laatste jaren ongelofelijk veel veranderd is op belastinggebied: het juridische en maatschappelijke klimaat is stevig op de schop genomen. Onderstaande genomineerden hebben hun cliënten zo goed mogelijk door het verschuivende landschap geloodst en zijn daarom beloond met een pre-nominatie voor de M&A Award Best Tax Advisor.

Best M&A Tax Advisor
De titel Beste M&A Tax Advisor wordt verdiend door de fiscale expert met een uitstekend trackrecord, indrukwekkende staat van dienst en expertise in het overzien van alle relevante fiscale aspecten van de transactie, waaronder de deal structuur, en het mitigeren of kwantificeren van de voor de transactie relevante fiscale risico’s. De genomineerde is een gerespecteerde expert en adviseur voor het oplossen van complexe fiscale vraagstukken en heeft een brede kijk op en impact op de juridische, commerciële en financiële aspecten van de transactie. Als senior professional draagt deze Dealmaker bij aan de ontwikkeling van jong talent en aan de kwaliteit van het vakgebied.

Nieuwe procedure
De procedure is dit jaar anders dan u van ons gewend bent. Na vele gesprekken met leden en partners van de M&A Community hebben we besloten om per 2023 de reglementen en procedure voor de volgende M&A Awards categorieën grondig te herzien. Voorheen werden de lijsten samengesteld op basis van de gegevens in onze deal database. Dit jaar kan elke stemgerechtigde M&A Firm voor deze categorieën maximaal twee nominaties voordragen aangevuld door de redactie van MenA.nl. Om een positieve bijdrage te leveren om de M&A Community diverser en inclusiever te maken hebben we de firma’s gevraagd waar mogelijk om tenminste één vrouw aan te dragen.

Deze pre-nominatie lijsten publiceren we vervolgens elk jaar. Dit zijn de pre-genomineerde Best M&A Tax Advisor van dit jaar:

Anne Mieke Holland, EY
Arnout Haeser, Meijburg & Co
Bart Weijers, PwC
Bob van Kasteren, Freshfields Bruckhaus Deringer
Boudewijn Niels, Atlas
Brenda Mooijekind, PwC
Henk van Ravenhorst, De Brauw Blackstone Westbroek
Jeroen van Mourik, Houthoff
Jeroen Smits, Stibbe
Lennart Smit, Deloitte
Lotte Hover-Boon, Stibbe
Louis Lutz, Loyens & Loeff
Ludo Luijks, AKD
Marc Sanders, Alvarez & Marsal
Martijn de Jong, Amstone Tax Lawyers
Matthijs Wierenga, Atlas Fiscalisten
Michiel van de Velde, EY
Monique van Herksen, Simmons & Simmons
Nico Blom, NautaDutilh
Nina Kielman, NautaDutilh
Pauline Waalkens, Atlas Fiscalisten
René van Eldonk, Simmons & Simmons
Rens Bondrager, Allen & Overy
Ronald van de Merwe, JSA Tax
Roos Jongeneel, EY
Sandrine Lekkerkerker, Loyens & Loeff
Suzanne Walstra, Greenberg Traurig
Sylvia Dikmans, Houthoff
Thomas van der Vliet, Greenberg Traurig
Wendela van de Rijt, Amstone Tax Lawyers

Uit deze longlist wordt door een exclusieve selectie dealmakers een shortlist van zes top Tax Advisors samengesteld. Dit zijn de definitief genomineerden. Van deze zes zal de Tax Advisor met de meeste stemmen op 14 december met de M&A Award naar huis gaan.

De 6 definitief genomineerden worden op 16 november bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen