Dit zijn de pre-genomineerden: Best M&A Lawyer (M&A Awards 2023)

Laatst gewijzigd: 01 november 2023 06:31
Deze topadvocaten strijden om de M&A Award Best Lawyer 2023

Om de top van de M&A-advocatuur te bereiken moet je niet alleen een vlijmscherpe jurist zijn, maar ook bereid zijn om stevig te onderhandelen en dag en nacht de cliënt met raad en daad bij te staan. In de pressure cooker van de M&A-afdelingen van de grote kantoren komen alleen de beste advocaten bovendrijven – en alle genomineerden op de lijst hebben een dossier in de deal database als een telefoonboek.

Best M&A Lawyer en Best M&A Lawyer Mid-Market
De genomineerde is betrokken geweest bij meerdere toonaangevende deals (M&A Lawyer > €250 miljoen EV en M&A Lawyer Mid-Market > €50-250 miljoen EV) waar hij of zij door meerder jaren ervaring in de fusie en overnamepraktijk wordt gezien als een uitstekend en erkend advocaat. Branche-expertise, sterke cross-border capaciteiten, eersteklas juridische kennis en uitzonderlijke onderhandelingsvaardigheden maken deze persoon tot een zeer gewilde advocaat op de markt. Als senior professional draagt deze Dealmaker bij aan de ontwikkeling van jong talent en aan de kwaliteit van het vakgebied.

Nieuwe procedure
De procedure is dit jaar anders dan u van ons gewend bent. Na vele gesprekken met leden en partners van de M&A Community hebben we besloten om per 2023 de reglementen en procedure voor de volgende M&A Awards categorieën grondig te herzien. Voorheen werden de lijsten samengesteld op basis van de gegevens in onze deal database. Dit jaar kan elke stemgerechtigde M&A Firm voor deze categorieën maximaal twee nominaties voordragen aangevuld door de redactie van MenA.nl. Om een positieve bijdrage te leveren om de M&A Community diverser en inclusiever te maken hebben we de firma’s gevraagd waar mogelijk om tenminste één vrouw aan te dragen.

Deze pre-nominatie lijsten publiceren we vervolgens elk jaar. Dit zijn de pre-genomineerde Best M&A Lawyers van dit jaar:

Antoinette van der Hauw, Loyens & Loeff
Bas Mees, Rutgers & Posch
Björn van der Klip, Stibbe
Danielle du Bois-Bune, Hogan Lovells
Elise Boehmer, Simmons & Simmons
Gaby Smeenk, De Brauw Blackstone Westbroek
Gijs Linse, Allen & Overy
Hanneke Rothbarth, Freshfields Bruckhaus Deringer
Heleen Kersten, Stibbe
Jan-Hendrik Horsmeier, Clifford Chance
Jan Willem de Boer, Linklaters
Jetty Tukker, Houthoff
Katinka Middelkoop, Allen & Overy
Lennard Keijzer, De Brauw Blackstone Westbroek
Leo Verhoeff, Simmons & Simmons
Lieke van der Velden, NautaDutilh
Marein Smits, Wintertaling
Meltem Koning-Gungormez, Van Doorne
Michiel Pannekoek, Houthoff
Roel Fluit, Loyens & Loeff
Stefan Wissing, NautaDutilh
Stephanie Horowitz, Clifford Chance
Thom Schölvinck, Wintertaling

Uit deze longlist wordt door een exclusieve selectie dealmakers een shortlist van zes topadvocaten samengesteld. Dit zijn de definitief genomineerden. Van deze zes zal de M&A Lawyer met de meeste stemmen op 14 december met de M&A Award naar huis gaan.

De 6 definitief genomineerden worden op 16 november bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen