Juryverslag Best Young M&A Lawyer

Wie is de Best Young M&A Lawyer van dit jaar? Dit werd voor 75 procent bepaald door een jurymeeting die plaatsvond op donderdag 18 november.

Met uitzicht op Amsterdam vanuit de bovenste verdieping van het prachtig gerestaureerde Capital C-pand aan het Weesperplein zaten de juryleden aan tafel:

Eric Wijs is Head of Benelux bij Lincoln International. Hij is diverse keren benoemd tot Best M&A Advisor Midmarket.

Hanneke Rothbarth, partner bij Freshfields Bruckhaus Derringer, is een van dé cross borderspecialisten van dit internationaal georiënteerde kantoor.

Marieke Pols (De Roos Advocaten) wist vorig jaar de award voor Best Young M&A Lawyer in de wacht te slepen.

Terry Verheij van Voxius is een van de meest ervaren legal headhunters van Nederland en weet precies wat een (M&A-)advocaat tot een echte topper maakt.

De vereisten voor deze titel?
De kandidaat is niet ouder dan 35 jaar, levert een grote bijdrage aan het team en richting cliënten. Het zijn leergierige professionals die na een relatief korte carrière al topprestaties neerzetten en door zijn of haar collega’s worden gezien als een talent in het vakgebied.

De volgende negen jonge talenten werden genomineerd:
Denise Ozmis, Baker McKenzie 
Elise Boehmer, Simmons & Simmons 
Geoffrey van der Hauw, Lexence 
Julius Kahn, Freshfields Bruckhaus Deringer 
Max van Merrienboer, Allen & Overy 
Mustafa Sahan, Nysingh Advocaten en Notarissen 
Naomi Asscheman, NautaDutilh 
Rona Nisar, Clifford Chance 
Wienke Havinga, HVG Law

De kunst van het pitchen
De kandidaten moesten een voor een twee minuten pitchen. Dit gaf meteen een goede indruk van hun presentatievaardigheden. Komen zij over als professionals die op een heldere en prettige manier met cliënten kunnen interacteren, en ook een stevige onderhandelingsronde aankunnen? Na de pitch volgde voor iedere kandidaat een interview door de vier ervaren juryleden.

Welke kandidaten wisten de juryleden te overtuigen? De juryleden letten tijdens de pitches op een aantal vooraf geformuleerde criteria. Een goed en breed track record is mooi meegenomen, maar niet beslissend. De wil om meer te leren, excellente resultaten, de bijdrage aan het team en het laten zien van expertise zijn net zo belangrijk. Daarin mag volwassenheid als M&A-advocaat niet ontbreken.

De kandidaten werden na hun pitches stevig aan de tand gevoeld door de jury. Ze komen niet weg met oppervlakkige antwoorden. Stelde bijvoorbeeld een kandidaat creatief te zijn, dan vroeg de jury door. ‘Waar blijkt dat dan uit?’ ‘Wat heb je toegevoegd aan een deal?’ En wanneer een kandidaat zich als specialist in een bepaalde sector presenteerde, vroegen de juryleden door om een goede indruk te krijgen van hoe diepgaand deze kennis is.

Overtuigende winnaar
Na afloop van de negen pitches en interviews, nam de jury de tijd om te beraadslagen over de winnaar. Wie maakte de meeste indruk? Maar – wellicht een belangrijkere vraag op deze dag – wie gaf dé indruk dat hij of zij in staat is om een deal te leiden als toekomstige partner? Wie straalt het vertrouwen uit – zowel vakinhoudelijk als persoonlijk – dat hij of zij de deal zonder te lijden kan leiden naar een goed einde?

Alle juryleden waren het unaniem eens dat Julius Kahn die indruk heeft gewekt. Gepassioneerd vertelde hij over het M&A-vak en over zijn pluspunt: het snel een vertrouwensband kunnen opbouwen met (toekomstige) cliënten. Dat hij als pakkenverkoper bij Suit Supply heeft gewerkt en naailes heeft gevolgd, laat een andere kant van zijn persoonlijkheid zien: hij naait zijn eigen naad.

In de online pitch schreven collega’s van Julius het volgende: ‘Julius is exceptionally eager to gain a full understanding of every aspect of the transactions he is involved in. Not shy of asking questions and invested in putting in the hours to self-educate, he will make it a point of understanding why things are done in a certain way, what the alternatives are and what the pros and cons of a certain approach are. This attitude has allowed him to have a very steep learning curve from the start of his career at Freshfields. In addition, Julius is not easily thrown off by surprises that may arise in complex transactions. Instead, he deals with these challenges in a swift and pragmatic manner, always maintaining his cool and keeping the best result for the client in mind. Lastly, Julius has very strong social skills, being able to break the ice with (new) clients very quickly and create a fun atmosphere to work in.’

De juryleden zijn ervan overtuigd dat deze beschrijving van de jonge M&A-advocaat meer dan accuraat is. De online stemmers bevestigden het oordeel van de jury: Julius Kahn van Freshfields Bruckhaus Deringer is dé Best Young M&A Lawyer van 2021!

Gerelateerde artikelen