M&A Awards 2020: ‘The show must go on’…

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:39
Tijdens de eerste virtuele M&A Awards, brak af en toe zeker de spirit van de community door.

Dit zijn ze! De winnaars van de M&A Awards 2020

De eerste digitale M&A Awards, dat was wel even wennen. De lange schaduw van de Coronapandemie lag ook over hét jaarlijkse feest voor de M&A Community. Dit jaar helaas geen groot galadiner, maar een uitzending vanuit de Beurs van Berlage. De winnaars niet in smoking op het podium, maar op de stream – en geen dansjes en drankjes tot diep in de nacht. Om toch maar met een positieve noot te beginnen: als alle dealmakers die digitaal ingeklikt waren ook daadwerkelijk fysiek aanwezig waren, dan had het niet in de Beurs van Berlage gepast. Het was trouwens ook ergens wel passend dat in een jaar dat qua deals gedomineerd werd door TakeAway (winnaar Best Deal) de awards dit jaar ook thuisbezorgd worden. 

De reacties van de dealmakers thuis waren een spiegel van de ziel van de community in al z'n variëteit. Het hele spectrum van met een theetje op de bank tot in smoking met fles champagne was te zien op de streams die de Beurs in kwamen. Sommige awards vielen in de vergaderzaal van het kantoor, waar de werknemers in smoking met een drankje in de hand mee aan het genieten waren met de show – al moest Rowdy Schouten wel eventjes flink met de draadjes en de knopjes rommelen voordat we het feestgedruis bij JSA Tax in beeld kregen. Geen probleem natuurlijk en het was mooi om te zien dat de veelvuldig winnaar ook dit jaar weer blij en vereerd kon proosten op een mooi dealjaar. Bij de jongens en meisjes van De Brauw gaat dat natuurlijk anders. Daar mochten we heel even een zuinig dankjewel ontvangen van iemand die overduidelijk nog aan het werk was. De champagne was voor later: op dit uur van de dag wordt er nog gewoon gewerkt. 

Nu de awardshow meer op een televisie-uitzending leek dan wat anders was het ook maar goed dat de presentatie in handen was van een zeer ervaren beeldbuismatador. Wilfred Genee ‘u kent mij van programma’s met controversiële onderwerpen, zoals voetbal’ leidde de show in goede banen, ondanks dat er door het moordende tempo en de vele inbellers een hoop te improviseren was. De keuze voor een sportpresentator was ook nog om een andere reden goed geslaagd; dealmakers hebben namelijk net als voetballers er een handje van om hun ego’s en persoonlijke prestaties te verpakken in gestandaardiseerde frasen die erop neerkomen dat het uiteindelijk toch allemaal een teamprestatie is – daar gelooft de betere voetbalverslaggever nooit wat van, die wil gewoon de sporter, die wil de mens, dus het counteren van die tactiek was zeker welbesteed aan de presentator van Voetbal Inside. 


De enige tafel applaudisseert voor Just Eat – Takeaway – winnaar van de award voor Best Deal. 


Dennis de Breij neemt op anderhalve meter afstand de award voor Best Dutch M&A Law Boutique in ontvangst

Naast Genee verzorgde M&A Magazine-redacteur Willem van Oosten de cijfertjes en de inhoudelijke vragen en als ‘stadionspeaker’ galmde Jan Jaap Omvlee door de zaal. De band Born omkaderde vaardig het geheel met tromgeroffels en winnaarsmuziek en om de dealmakers thuis scherp te houden trad illusionist Steve Carlin op, die met een wervelende show toonde hoe je met clever gebruik van de aandacht van het publiek zomaar de telefoons en horloges van het presentatieduo kon roven. ‘Als illusionist moet je de aandacht naar één punt sturen, zodat de rest ongezien blijft. Dat doen de winnaars van vandaag misschien ook!’ De illusionist maakte zich geen illusies van de trukendoos van de M&A’ers. 

De Beurs van Berlage was dit jaar geen apekooi van uitgelaten dealmakers, helaas. Slechts één tafeltje waar de Young M&A-winnaars op gepaste afstand aanzaten gaf nog de illusie dat er een beetje gedineerd werd. Het was wennen. Het gebrek aan gebral en gebrul gaf echter ook meer ruimte voor meer persoonlijke touches. Zo kreeg Ewald van Hamersveld een award van verdienste; 40 jaar de stuwende kracht achter de transaction services-praktijk van KPMG, dat is niet niets! Het was mooi dat er dit jaar de aandacht en de rust was om even bij dit moment stil te staan en wat leuke vragen en antwoorden over het vak uit te wisselen. 


Illusionist Steve Carlin liet zien dat hij de meester is.


Een welverdiende award voor Ewald van Hamersveld, founding father van Transaction Services bij KPMG.

Idem voor Dennis de Breij: de naamgever van het succesvolle kantoor (dit jaar weer gewonnen!) verlaat de actieve dealpraktijk en werd zo op een waardige manier uitgezwaaid. Een moment van rust en reflectie was er ook toen de show begon met een herdenkingsmoment voor Alex van Groningen, die eerder dit jaar afscheid van ons nam. Onder prachtige foto’s van 20 jaar geweldige awardsfeesten speelde de band ‘The show must go on’…

Ondanks dat we enkel konden feesten via zoom brak toch de spirit van de community door. Vrijwel iedereen is optimistisch voor dealjaar 2021, iedereen zoekt naar allerlei nieuwe manieren van werken en investeren en er is niemand die twijfelt dat ook volgend jaar weer een jaar van positieve veranderingen gaat worden, hopelijk dan weer wel afgesloten met ‘een bacchanaal waarbij auto’s kwijtraken, bontjassen worden vergeten en mensen op de vuist gaan’, zoals de presentator het omschreef. Even leek het sprookje ook helemaal echt toen de laatste award werd uitgereikt: jonge advocaat van het jaar Marieke Pols kwam op in een fantastische glitterjurk, was dolblij met haar award en maakte in haar dankwoord een krachtig statement voor een grotere, betere en inclusievere M&A Community. We hopen maar dat er thuis net zo krachtig op geklonken werd als in de studio. 

U kunt de awardshow hier nog rustig terugkijken. 

Principal sponsors M&A Awards 2020

 

Gerelateerde artikelen