Mega-deal gesloten in de HR-tech dienstverlening

HeadFirst Group en Impellam Group fuseren. De gezamenlijke omzet bedraagt acht miljard euro.

HeadFirst Group en Impellam Group hebben vandaag aangekondigd dat ze hun krachten hebben gebundeld. Samen vormen ze een van ’s werelds grootste Managed Service Providers met specialisme in STEM-talent. STEM staat voor Science, Technology, Engineering eb Mathematics.

De groep heeft ook een onderscheidend HR-tech platform voor professionals. De organisaties zijn samen goed voor een omzet (managed spend, in 2023) van acht miljard euro, heeft 2100 deskundige collega’s en er zijn meer dan 75.000 professionals actief bij opdrachtgevers over de hele wereld.

In het persbericht spreekt de organisatie van de creatie van ‘een wereldspeler in het speelveld van digital, IT, data, life sciences, medisch en technisch talent’.

Han Kolff, voorzitter van de board, zegt over de deal: “We zijn trots dat we de marktleiders HeadFirst Group en Impellam hebben samengebracht. Naast een groot geografisch bereik combineert onze uitgebreide groep expertise van wereldklasse en toonaangevende technologie, waardoor opdrachtgevers altijd kunnen beschikken over mission-critical talent.”

Julia Robertson, CEO van Impellam en de gecombineerde groep, vertelt:

“We hebben een opwindende toekomst voor ons”, zegt Julia Robertson, CEO van Impellam en de gecombineerde groep. “In een wereld waar talent en technologie samen moeten komen om betere bedrijven te bouwen, gaan we samenwerken om de gecombineerde kracht en capaciteiten van onze merken, onze mensen en onze onderscheidende technologie te benutten. Onze complementaire culturen en onze focus op de behoeften van onze klanten zullen ervoor zorgen dat we hen over de hele wereld toonaangevende, digitale en gedifferentieerde oplossingen kunnen bieden.”

Het bestuur van de nieuwe groep, dat leiding geeft aan het toekomstige succes en de groei van de gecombineerde onderneming, bestaat uit: Han Kolff, non-executive chariman, Julia Robertson, groep CEO, Tim Briant, groep CFO, Marion van Happen, CEO van HeadFirst Group, evenals non-executive bestuurders en co-founders Koen Bekkering en Boyd Sleeman.

Lees ook: De M&A strategie van HeadFirst Group

Gerelateerde artikelen