Meewind investeert 15 miljoen euro in Leap24

Investeerder Meewind heeft 15 miljoen euro gestoken in Leap24, een netwerk van snellaadstations voor bestel- en vrachtauto’s. 

Met de investering wil de aanbieder van duurzame beleggingen Meewind bijdragen aan de uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Tevens zijn er afspraken gemaakt over langjarige ondersteuning van de groei.

Begin februari haalde Leap24 nog een investering van 4,25 miljoen euro binnen bij Yard Energy Investments en angel investors. De investeerders uit deze ronde hebben ook nu kapitaal ingebracht, wat het totale bedrag van deze nieuwe investeringsronde uit laat komen op 16,7 miljoen euro. In mei 2022 opende het zijn eerste laadstation in Almere.

In 2025 voeren dertig grote Nederlandse steden een zero-emissiestadsdistributiezone in. Daardoor hebben bedrijfsmatige gebruikers locaties nodig om hun voertuigen snel te kunnen opladen, wat voor Meewind een belangrijke aanleiding is om in het bedrijf te investeren. 

Eerder haalde Leap24 een investering op van €4,25 miljoen bij Yard Energy Investments en angel investors, in mei 2022 opende het zijn eerste laadstation in Almere.

Gerelateerde artikelen