MeesPierson lanceert private equity-fonds voor duurzaam beleggen

Een van de eerste banken die een private equity impact fonds aanbiedt.

ABN AMRO MeesPierson heeft haar portfolio met duurzame beleggingen uitgebreid met een Private Equity Impact Fonds. Klanten krijgen daar de mogelijkheid om te investeren in niet-beursgenoteerde bedrijven. ABN AMRO MeesPierson is een van de eerste banken die een private equity impact fonds aanbiedt.

Impactbeleggen is een vorm van beleggen die naast financieel rendement ten doel stelt om een positief effect te hebben op een duurzame toekomst. Via een feeder-masterstructuur wordt belegd in bedrijven die met hun producten, diensten, technologie of infrastructuur een positieve bijdrage leveren aan het oplossen van één of meerdere vraagstukken op sociaal en/of milieugebied. 

Deze beleggingen in het onderliggende fonds worden gekoppeld aan één of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn zeventien doelen die door de Verenigde Naties zijn opgesteld om in 2030 een duurzame wereld voor iedereen te bereiken. 

Met het Private Equity Impact Fonds breidt ABN AMRO MeesPierson haar aanbod van duurzame beleggingsproducten uit. Sinds 2015 biedt het bedrijf impactbeleggingen in beleggingsfondsen aan en investeert zij namens klanten zo’n twee miljard euro in impactbeleggingsfondsen.

Gerelateerde artikelen