MeesPierson en Triodos verbreken joint venture

ABN AMRO MeesPierson en Triodos Private Banking beƫindigen volgend jaar hun samenwerking op het gebied van duurzaam vermogensbeheer. Dat maakten beide partijen donderdag bekend.

Na twaalf jaar komt er een einde aan de joint venture Triodos MeesPierson (TMP). De activiteiten worden gecontinueerd binnen beide banken. Naast financiële criteria werd bij het duurzaam vermogensbeheer van TMP gekeken naar milieuvriendelijke methoden van ondernemingen, arbeidsomstandigheden en uitwerking producten op de samenleving.

Geen oneindige samenwerking
"Bij de start van de joint venture was het, zoals bij de meeste joint ventures het geval is, niet de bedoeling om deze oneindig te laten bestaan", reageert algemeen directeur Jos ter Avest van ABN AMRO MeesPierson in een toelichting. De samenwerking was volgens Ter Avest aangegaan 'in een tijd dat duurzaam beleggen nog iets bijzonders was, wat speciale aandacht behoefde om tot wasdom te komen'.

Beheerd vermogen van 4,3 miljard
De komende periode wordt gewerkt aan het onderbrengen van de medewerkers en activiteiten binnen beide banken. ABN AMRO MeesPierson en Triodos Bank zijn ieder voor de helft eigenaar van TMP, die eind vorig jaar goed was voor een beheerd vermogen van 4,3 miljard euro. Daarvan was 3,6 miljard euro afkomstig van ABN AMRO-klanten en 702 miljoen euro van Triodos-klanten.

(Bron: ANP)


Gerelateerde artikelen