Meerderheidsbelang Rhein Invest in Cobeco Pharma

Investeringsmaatschappij stapt in intimate wellness-bedrijf.

Investeringsmaatschappij Rhein Invest neemt per direct een meerderheidsbelang in Cobeco Pharma. Deze in Berkel en Rodenrijs gevestigde private label producent vermarkt farmaceutische, cosmetische, verzorgings- en hygiëneproducten voor de intimate wellness industrie.

De nieuwe algemeen directeur Robert-Jan Kooij (ex-Procter & Gamble) van Cobeco Pharma neemt een minderheidsbelang, terwijl de huidige operationeel manager ook mee participeert. 
 
Cobeco Pharma groeide in de afgelopen vier jaar naar een personeelsbestand van meer dan vijftig medewerkers en boekte een gemiddelde omzetgroei van 25 procent per jaar. Met de verkoop aan Rhein Invest en het nieuwe management team, wil het bedrijf de volgende stap zetten en uitbreiden in Europa. Op dit moment timmert de producent van intimate wellness artikelen met name aan de weg in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Scandinavië. Verder is het bedrijf actief in China en het Midden-Oosten. 

Rhein Invest verstrekt lange termijn durfkapitaal en expertise aan het midden- en kleinbedrijven in zowel de Duitstalige als Nederlandse markt. Sinds 2017 investeert Rhein Invest in bedrijven met een sterke marktpositie die een volgende stap in hun ontwikkeling willen maken en op zoek zijn naar een ambitieuze en ondernemende aandeelhouder. De aanpak wordt gekenmerkt door een lange termijn horizon, gezond ondernemerschap met oog voor mens en milieu en prudente schuldfinanciering. Het team is gevestigd in Amstelveen en bestaat uit Duitse en Nederlandse professionals met complementaire achtergronden.

Met de acquisitie van Cobeco Pharma – dat een transactiewaarde kent van 25 tot 50 miljoen euro – opent Rhein Invest ook haar tweede fonds dat kan groeien tot 150 miljoen euro. Dit fonds bestaat naast Rhein Invest haar eerste kapitaalfonds, dat gericht is op het Duitse en Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

Gerelateerde artikelen