Meerderheidsbelang Main in Duits zorgsoftwarebedrijf

Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in UHB Consulting, een leverancier van softwareoplossingen voor de gezondheidszorg. 

UHB, opgericht in 1998 in St. Wolfgang bij München, is met 80 medewerkers uitgegroeid tot een – volgens het persbericht van Main – 'toonaangevende' leverancier van softwareoplossingen in de zorgsector. UHB biedt op maat gemaakte ERP-, controle- en financiële oplossingen voor ruim 800 eindgebruikers in de gezondheidszorg, waaronder enkele van de grootse ziekenhuizen en medische centra in Duitsland. 

De Duitse zorgsector wordt gekenmerkt door de introductie van patiëntgerichte zorg en toenemende druk op de zorgkosten. Sinds 2019 heeft de federale overheid een nieuwe regelgeving ingevoerd om zo het digitaliseringsproces in het Duitse zorgsector te versnellen. De toenemende druk op zorgaanbieders om kosten te drukken vraagt om transparantie over inkomsten op verschillende afdelingen. Om deze reden is UHB goed gepositioneerd om diverse kansen te benutten op de Duitse IT markt voor gezondheidszorg. 

UHB bedient momenteel meer dan 800 eindgebruikers in Duitstalige landen en vertrouwt op strategische partnerschappen met grote ZIS-aanbieders. In 2022 realiseert het bedrijf een omzet van ruim 10 miljoen euro. 

Main Capital Partners UHB en haar CEO en oprichter Thomas Unterhaslberger actief ondersteunen bij het behouden van de sterke aanloop van hun groeiproces door verder uit te breiden naar aangrenzende klantsegmenten en het aanbod te verbreden. Naast autohome groei-initiatieven zullen strategische add-on acquisities een belangrijke pijler van de groeistrategie zijn om het innovatieve product- en dienstenportfolio aan te vullen en de marktpositie te versterken. 

Gerelateerde artikelen