Meerderheidsbelang Main Capital in Avinty

Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Avinty, een aanbieder van software voor de zorg. 

De samenwerking met Main vertegenwoordigt een nieuwe stap binnen de ontwikkeling van Avinty, en biedt slagkracht om door te innoveren als partner van de zorg. 

Avinty, gevestigd in Oldenzaal, Veenendaal en Utrecht, is al ruim 25 jaar actief in de zorgsector en ontwikkelt software die primaire en secundaire processen binnen zorginstellingen verbetert, samenwerking tussen betrokkenen faciliteert en zo de kwaliteit van zorgverlening verhoogt. In co-creatie met zorginstellingen ontwikkelt en implementeert Avinty elektronische patiëntendossiers (EPDs) en eHealth-oplossingen, aangevuld door data-analyse tools en mobiele applicaties. Deze oplossingen optimaliseren communicatie, planning- en werkprocessen, verlichten administratieve lasten en borgen wet- en regelgeving. Hiermee stelt Avinty zorgprofessionals in staat om hoge kwaliteit zorg te leveren waarbij de regie bij de cliënt ligt.

Avinty levert haar software aan meer dan 400 klanten in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), Revalidatiezorg, Jeugdzorg en Gehandicaptenzorg in Nederland en België. Dagelijks maken meer dan 65.000 professionals in de zorg gebruik van de software. Dankzij consistente productinnovatie en diepgaande vakkennis is Avinty goed gepositioneerd om in te spelen op de toenemende vraag naar kwaliteit en verlichting van administratieve lasten.

Met Main als strategisch partner voor softwarebedrijven wil Avinty haar productportfolio verder ontwikkelen en toegevoegde waarde leveren aan haar klanten. Daarnaast zetten Avinty en Main gezamenlijk in op het realiseren van een groeiversnelling, onder andere via verdere uitrol van nieuwe producten, het aanboren van nieuwe zorgsegmenten en het uitvoeren van strategische add-on acquisities gericht op verdieping en verbreding van het productaanbod.
 

Gerelateerde artikelen