Meerderheidsbelang Main Capital bij twee IT-bedrijven

HR-bedrijf BCS en bouwspecialist Pro4All zijn toegevoegd aan de stal.

Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in twee Nederlandse softwarebedrijven. Een is BCS, leverancier van human resource management en payroll software. Het bedrijf bestaat meer dan veertig jaar. De ander is Pro4all, softwarespecialist voor de bouwsector waar het 2300 klanten in Nederland bedient.

Main wil de nieuwe platformbedrijven ontwikkelen tot internationale marktleiders binnen hun softwaresegmenten, met behulp van verschillende strategieën, zoals autonome groei, strategische add-on acquisities en het uitbreiden van de productportfolio's. 

De investeerder wil leidende Europese softwarebedrijven bouwen die een cruciale rol spelen in de samenleving, in markten zoals (onder andere) gezondheidszorg, overheid, e-learning, databeveiliging, human capital management, finance en de woning- en bouwsector. 

Met de overname van BCS versterkt Main haar positie in de HRM-markt, volgend op eerdere investeringen zoals Perbility (HR-software) in Duitsland, SDB (HR payroll oplossingen voor zorginstellingen) en Textkernel (AI-software voor HR) in Nederland en Assessio (e-assessment tools en talent management) in Zweden.  

Door de deelname in Pro4all versterkt Main haar positie in de bredere woning- en bouwsoftwaremarkt. Eerdere investeringen binnen deze vertical zijn het facility management softwarebedrijf Axxerion (verkocht aan de Nemetschek Group in 2019), location intelligence softwaregroep LOCATIQS (onlangs verkocht aan Sogelink) en PropTech-bedrijf Zig, dat in 2021 door Main werd overgenomen.   

Bekijk de deals van Main in de M&A Dealdatabase. 

Gerelateerde artikelen