Meerderheidsbelang Investec in Capitalmind

Eerder genomen belang van 30 naar 60 procent uitgebreid. 

Investec, een beursgenoteerde investment bank uit Londen en Zuid Afrika, heeft een belang van 60 procent genomen in M&A kantoor Capitalmind. De overige 40 procent blijft in handen van de oprichters en partners, Bart Jonkman (Baker & McKenzie/ING Barings), Ron Belt en Jan Willem Jonkman (beiden afkomstig van ABN AMRO).
 
Investec en Capitalmind gingen in 2018 voor het eerst een internationaal adviespartnerschap aan en in 2021 verwierf Investec een belang van 30 procent in Capitalmind.  

De adviesactiviteiten van de twee kantoren worden gekenmerkt door een sterke geografische complementariteit: De Investec Group heeft adviesteams die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk, India en Zuid-Afrika, terwijl Capitalmind zich aansluit bij de adviesactiviteiten van Investec in het grootste deel van West-Europa, en in het bijzonder in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en Zwitserland. Gezamenlijk hebben Investec en Capitalmind sinds 2020 een exclusief partnerschap in de VS met Regions Securities LLC (en dochterondernemingen BlackArch en Clearsight).  

Vanuit het perspectief van bedrijfssectoren komen de adviesgebieden van Investec grotendeels overeen met die van Capitalmind. Deze omvatten onder andere zakelijke diensten, consumenten, energie, financiële diensten, voedsel & landbouw, gezondheidszorg, industrie, infrastructuur en TMT.  Daarnaast hebben zowel Investec als Capitalmind zeer actieve praktijken op het gebied van sponsoring van private equity.

Gerelateerde artikelen